'ŠIRENJE LAŽNIH GLASINA'

Mjesec dana pritvora za priču o prostituciji

01.07.2009 u 10:59

Bionic
Reading

Osječki Općinski sud zaprimio je optužnicu protiv 54-godišnjeg Osječanina D.P. kojega se tereti za kaznena djela lažnoga prijavljivanje te širenja lažnih i uznemiravajućih glasina o navodnoj organiziranoj prostituciji u osječkom Domu za odgoj djece i mladeži, doznaje se danas na tome Sudu

OSIJHEK - Predsjednica Osječki Općinski sud Vesna Brođanac izjavila je jutros Hini kako je zaprimljena optužnica osječkog Općinskog državnog odvjetništva te proslijeđena okrivljeniku i njegovoj obrani.

Okrivljeniku D.P. određen je pritvor od 30 dana, zbog opasnosti od mogućeg počinenja novog kaznenog djela, dodala je.

Nakon što su, polovicom lipnja, pojedini mediji objavili članke o navodnoj organiziranoj prostituciji u osječkom Domu za odgoj djece i mladeži, u koji su, po nekim medijskim napisima, navodno bile uključene osobe i osječkog političkog, gospodarskog i javnog života provedena je policijska istraga.

No istraga je pokazala da u toj ustanovi ne postoji lanac organizirane prostitucije maloljetnih štićenica.

Također policijskom istragom je utvrđeno kako je 54-godišnji Osječanin - s ciljem da diskreditira osječki Dom za odgoj djece i mladeži u kojemu je smješteno i njegovo dijete, bivšu suprugu te neke osobe iz javnog i političkog života Osijeka s kojima je izravno ili neizravno u sukobu - uz nagovor i određenu novčanu naknadu privolio štićenice Doma da, isključivo po njegovu diktatu, napišu pisma o navodno organiziranoj prostituciji u tome Domu. Ta je pisma potom dostavljao medijima.

Okrivljeni D.P. već je ranije više puta prijavljivan zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, prijetnji i upoznavanja djece s pornografijom te je imao izrečenu sudsku zabranu uznemiravanja i uhođenja bivše supruge i djece.

Zbog kršenja te zabrane, nakon provedene istrage, izrečena mu je mjera zadržavanja u osječkom zatvoru od 15 dana, a nakon isticanja ove mjere okrivljeniku je određen pritvor od 30 dana.