LEOVAC ODGOVARA KOSOR

'Mirovine smo zaradili časnije nego premijerka stan ili plaću'

21.02.2011 u 17:29

Bionic
Reading

'Neka premijerka objavi tko je nagrađen mirovinom, jer svaki od nas stoji iza svojih djela i riječi. Siguran sam da smo svoje mirovine zaradili časnije nego premijerka stan ili plaću', poručio je Mladen Leovac

Poručio je to Leovac, odgovarajući na komentar premijerke Jadranke Kosor koja je u ponedjeljak u Omišlju rekla da je braniteljski skup u Grubišnom Polju bio ispolitiziran, napominjući i da je nekim od govornika svojedobno 'osigurala respektabilne mirovine' te da je jedan od sudionika prosvjeda istaknuti član jedne stranke. Aludirala je upravo na Leovca koji je predsjednik vukovarsko-srijemskog ogranka HSP-a.

Leovac je Jadranku Kosor u Grubišnom Polju nazvao maćehom branitelja, a to je ponovio i dan kasnije u svom priopćenju poslanom u ime nestranačke Braniteljske akcije. 'Putem Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz 2005. ta je maćeha za trojicu koji su govorili na skupu osigurala respektabilne mirovine', poručila je iz Omišlja Kosor, što je izazvalo novu Leovčevu reakciju.

Leovac je ponovio kako 'Braniteljsku akciju, kao nestranačku akciju nastalu iz revolta prema 'podobnim sekretarima' raznih udruga i neaktivnosti političkih stranaka u zaštiti hrvatskih branitelja i građana, nitko nije kupio, niti nagradio mirovinama ili bilo čime drugim, što je očito nekima problem'. 'Protivimo se bilo kojoj stranci u braniteljskoj populaciji, iako svatko od nas ima pravo na svoj politički stav, no ne kroz Braniteljsku akciju. Akcija nema predsjednika, tajnika ili slično, nego svatko ima svoje ime i prezime bez čina i zvanja', ukazao je Leovac.

Mladen Leovac došao je u središte pozornosti hrvatske javnosti kad je, prije mjesec dana, Vladi poručio da 'ne šalje njegove suborce i vojnike da ga hapse'. 'Neka sami dođu. Jednom sam nosio pušku i ne bih opet, ali neka budu sigurni da im neću dozvoliti da me uhite. U članove Vlade ne bi mi bilo žao pucati', poručio je tada Leovac, komentirajući 'slučaj Purda'. Kasnije se pravdao kako je ta rečenica izvučena iz konteksta. Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru zatražilo je potom od policije da istraži Leovčeve riječi i provjeri ima li u svemu elemenata kaznenog djela.