PREDUHITRIO STRANKU

Mirko Rašković istupio iz SDSS-a

30.11.2015 u 15:39

Bionic
Reading

Mirko Rašković, izabrani saborski zastupnik SDSS-a, istupio je iz te stranke i dao ostavku, piše Večernji list. Potvrdili su to čelnici SDSS-a Vojislav Stanimirović i Milorad Pupovac u Kninu gdje su, kako su rekli, htjeli porazgovarati s Mirkom Raškovićem o razlozima zbog kojih se nije pridržavao sporazuma o podršci SDSS-a koaliciji Hrvatska raste i zbog čega je tvrdio da je izložen pritiscima

'Htjeli smo ga upitati tko ga to pritišće, prijeti mu i ucjenjuje ga, no to sada nećemo biti u prilici jer je dao ostavku tijekom jutra. Mi ga u Kninu nismo htjeli isključiti iz stranke nego vidjeti zbog čega je tako postupio i tko mu je prijetio i ucjenjivao ga', rekao je Vojislav Stanimirović.

Milorad Pupovac rekao je kako očekuje od Mirka Raškovića da vrati mandat koji je SDSS-ov. Dodao je da je Rašković u Kninu dobio nešto više od 2.000 glasova, a u cijeloj Hrvatskoj oko 8.000 glasova, i to zahvaljujući SDSS-u, a ne njemu.

Na upit jesu li točne informacije izišle u pojedinim medijima da je na Raškovića utjecao potpredsjednik HDZ-a Božidar Kalmeta, Milorad Pupovac rekao je kako dosad nije spominjao nijedno ime i da još neće.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.