komentar istraživanja

Mirela Holy: Bernardića bi ovo s Pernarom trebalo užasnuti

06.11.2017 u 10:46

Bionic
Reading

Mislim da bi Bernardića i SDP to trebalo užasnuti, osvrnula se na najnoviji rejting političkih stranaka bivša ministrica i komunikacijska stručnjakinja Mirela Holy, prema kojem je jedan od čelnika Živog zida Ivan Pernar 'prešišao' lidera SDP-a Davora Bernardića

'Ovaj faraonski statut je potpuno razobličio Bernardića i on je svjestan toga da nije dorastao funkciji, ali mu je ambicija ogromna pa si pokušava statutom osigurati dugovječnost koja je štetna za SDP', komentirala je najnovije rejtinge hrvatskih političkih stranaka bivša ministrica Mirela Holy gostujući na N1 televiziji.

Ona smatra kako je Bernardić time pokazao da se ne razlikuje od mnogih političara u Hrvatskoj jer su mu važniji vlastiti interesi od stanja stranke.

'Situacija je krize u politici, a na ljevici imamo razmrvljenu situaciju, jako slabog vođu Bernardića, koji nakon godinu dana na čelu SDP-a apsolutno nema nikakvu perspektivu, i SDP će s njim na čelu nastaviti s trendom slabljenja. Bernardić i ljudi koji su sad na vrhu SDP-a nisu apsolutno nikakva alternativa ovakvom HDZ-u', komentirala je ona.

Holy ne očekuje da mu se skine zastupnički imunitet iako to Bernardić priželjkuje zbog Ramljakove tužbe za klevetu.

'Praksa je da se za tužbe za klevetu ne skida imunitet', dodala je.           

  • +11
Mirela Holy predstavila svoju knjigu 'Vražica nosi Pradu, a bogovi konfekciju' Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Komentirala je i rivalitet premijera Andreja Plenkovića i predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović oko istražnog povjerenstva za Agrokor.

'Dok se Vlada protivi povjerenstvu, Kolinda Grabar Kitarović je stala na stranu povjerenstva. Moja je procjena da će ona i u budućnosti inzistirati na tome, što jako živcira premijera', rekla je Holy.

Povratak Ivana Vrdoljaka na političku scenu nije ju iznenadio, ali drži kako je time pokazao da je 'potpuno nevjerodostojan političar'.

'Ovo je bio taktički uzmak da ispadne vjerodostojan, a sad je vidljivo da se tu igrala daleko mračnija i dublja igra te mislim da bi, kada bi birači imalo držali do sebe, takav tip ponašanja trebali kazniti', rekla je Holy povezujući rejtinge političkih stranaka s trenutnom situacijom oko Agrokora.

Smatra da je intervju Vladimira Šeksa Večernjem listu, u kojem je opisao kako je teklo nagovaranje Vrdoljaka da njegov HNS uđe u koaliciju s HDZ-om, naštetio Plenkoviću i Vrdoljaku.

'Mislim da je premijer pošizio kad je vidio taj intervju jer se Šeks predstavlja kao njegov mentor, što za premijera nije dobro, a i za ono što je ispričao o pozadini dogovora HNS-a i HDZ-a sada se vidi da je bila laž i zato mislim da bi takvim političarima kao što je Vrdoljak trebala biti zabranjena mogućnost da se bave politikom jer se pokazalo da su lagali i varali kad su govorili da nema pregovora HDZ-a i HNS-a', rekla je Holy za N1 televiziju.