povratak veterana

Mirando Mrsić nakon četiri godine vraćen u SDP

12.04.2022 u 15:28

Bionic
Reading

Bivši ministar rada u Vladi Zorana Milanovića Mirando Mrsić opet je član SDP-a. Na jučer održanoj sjednici Statutarne komisije Mrsiću je ponovno odobreno učlanjenje u SDP, a iz kojega ga je prije sada već više od četiri godine izbacio Glavni odbor stranke na traženje tadašnjeg vodstva na čelu sa predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem

Razgovori o povratku Mrsića u SDP počeli su još krajem prošle godine, a njegov povratak bila je i želja novog šefa zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca s kojim će Mrsić tek dogovoriti koje bi nove aktivnosti u stranci mogao preuzeti sada nakon povratka, piše Večernji list.

Podsjetimo, tada su izbacivanje Mrsića u SDP-u pravdali time što on nije iz saborske procedure htio povući svoj prijedlog Zakona o doprinosima, no jasno je da je bio isključen jer je bio najžešći kritičar tada aktualnog vodstva SDP-a, a posebice Bernardića.

Nakon isključenja Mrsića sve glasnije su se počeli čuti glasovi koji su tražili Bernardićevu smjenu.

Mrsić je nakon izbacivanja iz SDP-a osnovao stranku Demokrati, no lani je dao ostavku na mjesto predsjednika te stranke. Demokrati su izabrali novo vodstvo i nitko osim Mrsića neće s njime iz te političke opcije ulaziti u SDP.