poruka bivšim kolegama

Mirando Mrsić nakon izbacivanja: SDP je na putu da postane irelevantna i marginalizirana stranka

24.03.2018 u 19:43

Bionic
Reading

Nakon izbacivanja iz SDP-a Mirando Mrsić se oglasio na Facebooku putem kojeg je uputio oproštajnu poruku bivšim stranačkim kolegama

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Drage članice i članovi SDP-a, drugarice i drugovi,

Glavni odbor SDP-a donio je danas odluku o mom isključenju iz članstva SDP-a jer nisam želio odustati od Zakona koji našim radnicima osigurava sigurno radno mjesto!

Ovakvim činom SDP se, pod vodstvom Davora Bernardića, javno odrekao radnika, sindikata i civilnog sektora koji su podržali politiku koju nose zakoni koje sam predložio.

Kao uvjereni socijaldemokrat smatram da je konačno došlo vrijeme da radnike i naše građane stavimo u fokus našeg djelovanja, okupljajući pri tome sve one koji nam u tome mogu pomoći. Zbog toga sam danas kažnjen isključivanjem iz stranke čija mi je dobrobit bila temelj moga djelovanja.

Na moju osobnu žalost današnjom odlukom vodstvo SDP-a je potvrdilo da SDP nije krenuo tragom promjena, već je potvrdilo da se u SDP-u ne tolerira drugačije mišljenje. Potvrdilo je da SDP u djelovanju ne vode ideali već pragmatizam, da su od dobrobiti građana važniji unutarstranački obračuni.

Danas je potvrđeno da je SDP na putu da postane irelevantna i marginalizirana stranka jer ovakav SDP ne može biti predvodnikom demokratizacije našeg društva jer nije sposoban demokratizirati niti sebe, a kamoli Hrvatsku.

  • +8
Sjednica Predsjedništva SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Imam potrebu svima vama, mojim stranačkim kolegama koji dijelite socijaldemokratska uvjerenja kao i ja, poručiti da ne odustajete od SDP-a i nastojanja da se u SDP-u provede političko, kadrovsko, vrijednosno i moralno provjetravanje kako SDP ne bi iščezao s političke scene.

Nemojte dopustiti da nekolicina ljudi kojima je jedini interes vlastito, a ne opće dobro, uništi i ono malo povjerenja u socijaldemokratsku ideju kod naših građana.

Ja i dalje ostajem predan svojim uvjerenjima zbog čega sam nakon dugo godina predanosti SDP-u isključen iz članstva.

Moje isključenje ne smatram okretanjem leđa SDP-u, jer sam uvjeren da će loši rezultati rada i postupaka SDP-a doći na naplatu nakon čega će se pokrenuti potrebni procesi za koji sam se oduvijek zalagao. Uvjeren sam da će tada doći vrijeme za moj povratak.

Hvala svim članicama i članovima SDP-a koji su mi u mojoj borbi za bolji SDP dali podršku.

Vaš, Mirando Mrsić