U FOKUSU POGOĐENE REGIJE

Ministarstvo vanjskih poslova preporučuje da se ne putuje u Italiju, na listi i Kina, Južna Koreja, Japan i Iran

26.02.2020 u 17:03

Bionic
Reading

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ažuriralo je svoje preoporuke za putovanje u Italiju te po novom preporučuje da se izbjegava putovanje u tu državu

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske preporučuje izbjegavanje putovanja koja nisu nužna u Talijansku Republiku te izbjegavanje svih putovanja u regije Lombardia, Veneto, Emilia Romagna, Piemonte i Lazio.

Budući da je najveći broj zaraženih koronavirusom do sada zabilježen u regijama Lombardia, Veneto, Emilia Romagna, Piemonte i Lazio, hrvatskim državljanima preporučuje se izbjegavanje svih putovanja u pogođene talijanske regije.

Jednako tako, na 'crnoj' listi našle su se i druge države u kojima je zabilježen veći broj oboljelih od koronavirusa.

Uzimajući u obzir širenje zaraze i broj zaraženih koronavirusom, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske preporučuje izbjegavanje putovanja koja nisu nužna u Narodnu Republiku Kinu, Republiku Koreju, Japan i Islamsku Republiku Iran.

Hrvatskim državljanima preporučuje se stalno praćenje razvoja širenja zaraze te pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Svjetske zdravstvene organizacije.

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana u 15 sati na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja o koronavirusu: https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/