U DOGOVORU S PREMIJERKOM

Ministarstvo pomaže obitelji uhićenog branitelja

08.01.2011 u 15:44

Bionic
Reading

U dogovoru s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti kontaktiralo je obitelj hrvatskog branitelja Tihomira Purde, koji je jučer uhićen na graničnom prijelazu između RH i BiH, te je izrazilo spremnost, u skladu s mogućnostima, obitelji Purda pružiti potrebnu pomoć, priopćilo je danas to ministarstvo

'U očekivanju detaljnijih informacija vezanih uz njegovo uhićenje, napominjemo kako je taj neželjeni događaj moguća posljedica i objave tzv. Registra hrvatskih branitelja na internetu. Ujedno podsjećamo kako smo upozoravali da bi javna objava Jedinstvenog registra hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata mogla dovesti i do takvih posljedica te još jednom ističemo kako je zaštita osobnih podataka o hrvatskim braniteljima ujedno zaštita njih samih', stoji u priopćenju.

Ministarstvo branitelja ocjenjuje kako je ovaj slučaj, kao i uhićenje hrvatskog branitelja Veljka Marića u travnju 2010. na graničnom prijelazu između Srbije i Bugarske, najbolja poruka svima koji se zalažu za javnu objavu podataka iz Registra kakve bi posljedice takav potez mogao prouzročiti.

Ističemo kako će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti poduzeti sve kako bi zaštitili hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji i pružili im potrebnu pomoć, stoji u priopćenju.