DOK KOSOR ŠUTI

Ministarstvo gospodarstva o 'lažima' županice Lovrić Merzel

MARINA LOVRIĆ

MARINA LOVRIĆ

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP) priopćilo je danas kako je sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić-Merzel u jučerašnjem 3. dnevniku HTV-a izrekla mnogo lažnih podataka

'Laž je izrečena tvrdnja županice Lovrić-Merzel kako je država vlasnik 50 posto dionica INA-e d.d. Hrvatska država je u vlasništvu oko 44,84 posto ili, točnije, 44,83552 posto ukupna temeljnog kapitala INA-e d.d.', navodi ministarstvo gospodarstva u priopćenju kojim se oglasilo da bi, kako navodi, točno i potpuno informiralo javnost.

Dodaje i kako je 'laž izrečena tvrdnja županice Lovrić-Merzel da je Jadranka Kosor, predsjednica vlade, potpisala ugovor o privatizaciji INA-e d.d. Ina je privatizirana 2003. i upravo je SDP, članica kojeg je županica Lovrić-Merzel, definirao položaj i status ugovorom o međusobnim odnosima dioničara koji se odnosi na INA-Industriju nafte d.d. potpisan 17. srpnja 2003.'.

Ministarstvo gospodarstva navodi i da je 'laž kako je isplata dividende 2011., kako navodi županica Lovrić-Merzel, utjecala na modernizaciju sisačke rafinerije. 'Činjenica je da su faze modernizacije sisačke rafinerije trebale završiti, odnosno rafinerija je trebala biti modernizirana zaključno u 2011. Znači, isplata dividende ove, 2011., godine nema nikakve veze s poslom modernizacije koji je trebao završiti do ove godine. Tendenciozno izgovaranje lažnih podataka kako je Mol predlagao modernizaciju te da radi dividende nije obavljena, štetno je, nepotrebno, netočno i najjeftinije prikupljanje političkih bodova', navodi ministarstvo i podsjeća kako se Inina dobit nije isplaćivala prije, nego tek ove godine.

'Iskoristiti jučerašnju nesreću za obračun s premijerkom Jadrankom Kosor putem netočnih i tendencioznih podataka neprimjereno je jednoj političkoj stranci', ističe ministarstvo.

Točna je informacija kako upravo svjesna, među ostalim, i činjenice kako sisačka rafinerija nije modernizirana po dogovoru, t.j. da dioničari Mola nisu izvršili i poštivali ugovorne obveze, hrvatska je vlada pokrenula pregovore sa strateškim partnerom Molom kako bi se utvrdili prioritetni i strateški ciljevi te razvojni projekti tvrtke INA-e d.d., stoji u priopćenju odjela za odnose s javnošću i protokol ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi