DAN NAKON OBRATA NA SUĐENJU HDZ-U

Ministar pravosuđa Bošnjaković tvrdi da je susret u restoranu s optuženim Ratkom Mačekom bio slučajan: 'Što sam mu trebao reći - bježi?'

28.05.2020 u 12:16

Bionic
Reading

Dan nakon što je šefica računovodstva HDZ-a Branka Pavošević na suđenju u aferi Fimi medija promijenila iskaz i povukla priznanje krivnje, novinar Domagoj Margetić na svom YouTube kanalu postavio je video zapis ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića kojeg je snimio u podrumu jednog zagrebačkog restorana s Ratkom Mačekom, koji je Uskokov optuženik u aferi Fimi medija. Oba protagonista susreta poriču da su se namjerno sreli

'Slučajno smo se sreli, pozdravili smo se, izmijenili nekoliko kurtoaznih rečenica. To je bilo slučajno. Što sam trebao reći - ne prilazi, bježi?', upitao je novinare Bošnjaković, a prenosi N1.

Na pitanje treba li izbjegavati takve situacije, ministar je novinarima kazao kako smatra 'da to nije dobra situacija da ministar pravosuđa komunicira s nekim opterećenim nekim postukom, i ja to smatram problematičnim, ali ovo nije to, ovo je bilo slučajno, a ne s namjerom da imam sastanak s njim, kako se pokušalo prikazati', rekao je ministar.

I Maček kaže da se s ministrom sastao slučajno. “Bio sam na ručku sa sinom, kada sam ugledao ministra. Budući da se poznajemo pozdravio sam ga. Obična je glupost da se radilo o dogovorenom, tajnom sastanku”, rekao je za Telegram.