posjet bošnjacima

Ministar poljoprivrede Dabro otišao u žetvu: Češće ću izlaziti na teren

22.06.2024 u 20:59

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro najavio je u subotu u Bošnjacima, gdje je sudjelovao u žetvi, da će što je više moguće obilaziti poljoprivrednike kako bi uvidio probleme s kojima se suočavaju.

Ministar se tom prilikom upoznao s procesom žetve i dorade sjemena žitarica i mahunarki, kao i s mehanizacijom na polju, te poručio da kao Ministarstvo trebaju biti u službi poljoprivrede i u kontinuiranom dijalogu s predstavnicima poljoprivrednih proizvođača.

Vjeruje da izlascima na teren mogu brže uspostaviti dijalog te iznaći kvalitetna rješenja za najveće dobro svih sudionika u sektoru.

Njegov osobni cilj kao ministra je, poručio je, opstanak, očuvanje, obnova i širenje gospodarstva te jačanje sektora.

  • +2
Ministar poljoprivrede Josip Dabro sudjelovao u žetvi Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ministarstvo poljoprivrede

Smatra da će obilaskom ljudi koji rade u sektoru poljoprivredne proizvodnje, te razgovorom s njima osobno na terenu uvidjeti koji su njihovi problemi čime će brže osmisliti optimalna rješenja.

“Potrebna nam je suradnja i poticanje proizvodnje”, istakao je Dabro, koji smatra da poljoprivrednici imaju volje i znanja da zajedničkim snagama revitaliziraju proizvodnju.

Kroz proces Dabra je u Bošnjacima proveo voditelj proizvodnje Milan Drobac iz tvrtke Meretine iz Bošnjaka, koja se bavi uzgojem žitarica, mahunarki i uljanog sjemena.