bih

Ministar policije Republike Srpske brani Dodika, tvrdi da nema nezakonitog prisluškivanja

21.05.2020 u 13:27

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ustvrdio je u četvrtak kako policija nikoga nelegalno ne prisluškuje, čime je pokušao obraniti svog stranačkog šefa Milorada Dodika koji je dan ranije sugerirao upravo suprotno

Dodik je u srijedu u verbalnom obračunu s oporbenim zastuponicima na sjednici entitetskog parlamenta RS izjavio kako on zna sve što oni jedan drugome govore kada telefoniraju 'jer se to sluša'.

'Imam pravo slušati', kazao je Dodik uz konstataciju kako svaka vlast prisluškuje oporbu pa tako i on ima pravo na to, a oporbenim zastupnicima je poručio neka se zbog toga žale kome god hoće.

Nakon što su predstavnici svih oporbenih stranaka, ali i Transparency Internationala najavili podnošenje kaznenih prijava protiv Dodika da bi se ispitale njegove tvrdnje, Lukač je dan kasnije u Banjoj Luci, u nastavku sjednice parlamenta na kojemu nije bilo Dodika, izjavio kako se na ovaj način njegov stranački šef zapravo 'igrao s oporbom'.

'Milorad Dodik je sinoć ovdje (na parlamentu) vodio određenu političku igru sa zastupnicima (oporbe)', kazao je Lukač dodajući kako MUP RS prisluškuje samo one osobe koje su povezane s kriminalom odnosno koje 'mogu naštetiti interesima RS'.

Potvrdio je kako su nakon Dodikovog istupa neki političari protiv njega već podnijeli kaznene prijave, a najavio je kako će MUP u cijelosti surađivati u eventualnoj istrazi. Pozvao je entitetski parlament da ispita djelovanje policije jer ona nema što skrivati. 'Sve se radi po zakonu', ustvrdio je Lukač.