SUMNJIČAVI MINISTAR

Horvat: Uvjerio sam se u to da puno toga što se piše u medijima nije istina

28.11.2018 u 12:54

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Darko Horvat prije sastanka stranaka vladajuće koalicije komentirao je aktualna politička događanja u zemlji

'Sve što radimo, svi procesi u smislu provođenja akcijskog plana za rasterećenje gospodarstva polako daju rezultate. Proces jest i bit će dugotrajan, a u pripremi sličnih akcijskih planova, u prvom koji ćemo Vladi predstaviti za desetak dana, predložit ćemo ukidanje dodatnih procesa i smanjenje dijela neporeznih davanja. Siguran sam da će prva dva kvartala sljedeće godine, kad ih počnemo primjenjivati, na isti način verificirati i institucije', rekao je Horvat.

Na pitanje da komentira plan restrukturiranja Uljanika, Horvat je kazao da to kada će biti gotov ovisi o angažmanu uprave, partnera i onih koji im pomažu u izradi plana restrukturiranja.

Što se tiče moguće ugroženosti Milijana Brkića u HDZ-u vezano uz aferu lažni SMS-ovi, Horvat je kazao da mediji o tome imaju puno više informacija nego on.

'Zahvalan sam što me uopće upoznajete s njima. To što vi u medijima pišete uvjerio sam se da puno toga nije istina, puno toga su insinuacije. Pričekat ćemo izvješća državnih tijela, pa ćemo vidjeti što su insinuacije, a što istina', rekao je Horvat.