gospodarenje otpadom

Ministar Ćorić ne zna koliko ćemo točno penala morati platiti zbog neizgradnje Lećevice

08.02.2018 u 16:19

Bionic
Reading

Nakon eskalacije problema na splitskom odlagalištu otpada Karepovac, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić održao je u četvrtak sastanak s gradonačelnicima i načelnicima iz Splitsko-dalmatinske županije

Upitan jesu li gradovi i općine s područja Splitsko-dalmatinske županije spremni za gospodarenje otpadom ili će biti sličnih problema kao na Karepovcu, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić rekao je kako je sastanak s gradonačelnicima i načelnicima ispunio njegova očekivanja.

'2018. je godina izgradnje infrastrukture za učinkovito gospodarenje otpadom na području cijele RH, pa tako i na području Splitsko-dalmatinske županije.

Gradonačelnike i načelnike upoznali smo sa svim mogućnostima koje im stoje na raspolaganju, sa svim natječajima za nabavku potrebne opreme, vozila, kao i natječajima koji će biti raspisani za financiranje izgradnje sortirnica na području županije', rekao je ministar Ćorić.

  • +20
Karepovac Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban izrazio je žaljenje što se kasni s projektom izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Lećevica, a ministar Ćorić nije novinarima znao reći koliko će točno iznositi penali koje ćemo morati platiti zbog toga što nije izgrađen.