I HDZ IMA LOŠE VOZAČE

Ministar Bošnjaković prešutio prometnu nezgodu

29.11.2011 u 10:08

Bionic
Reading

Na dan kad je vladajuća politička garnitura glasno napadala oporbu zbog prometnog udesa varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša još uvijek aktualni ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković doživio je prometnu nesreću, sletjevši automobilom s autoceste kod Ivanić Grada, a o tome baš nitko nije obavijestio javnost, otkriva Novi list

U PU zagrebačkoj nisu otkrili je li Golf što ga je vozio registriran na Ministarstvo pravosuđa ili je pak riječ o privatnom Bošnjakovićevom vozilu.

Tek nakon što je Novi list postavio upit iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su da je Bošnjaković doista sudjelovao u prometnoj nesreći. Naime, 13. studenog nešto prije 13 sati kod čvora Ivanić Grad vozeći se osobnim automobilom marke Golf registracijskih oznaka ZG 9600-DB sletio je sa sjevernog kolnika. Nakon što je prošao preko travnate bankine Golf kojem je Bošnjaković bio za upravljačem završio je u žičanoj ogradi. Oštetivši automobil i ogradu, ministar je, otkriva Novi list, prošao bez ozljeda. Prema policijskim informacijama, u vozilu je u trenutku nesreće bio sam.

Nakon očevida, a obavila ga je ekipa I. postaje prometne policije, protiv Bošnjakovića je podnesen prijedlog za pokretanje prekršajnog postupka. Prema prijavi, odgovarat će za kršenje Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a prijeti mu novčana kazna u iznosu od 300 kuna. No o tome će u prekršajnom postupku odlučivati Prekršajni sud.

Zagrebačka policija nije izvijestila javnost o ovoj nesreći vjerojatno jer je u pitanju bio tek udes s materijalnom štetom, ali zabrinjava Bošnjakovićeva šutnja u trenutku kada su svi mediji brujali o odgovornosti gradonačelnika Habuša za sudar u Varaždinu.

Okolnosti su, doduše, potpuno drugačije. Habuš je za upravljač službenog automobila sjeo u alkoholiziranom stanju te je zbog neoprezne vožnje naletio na drugo vozilo. Bošnjaković je, kako je pokazao alkotest, bio trijezan.