u društvu admirala hranja

Ministar Anušić u prvom posjetu Hrvatskoj kopnenoj vojsci u Karlovcu

05.12.2023 u 18:37

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade ministar obrane Ivan Anušić u utorak je zajedno s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralom Robertom Hranjem bio u prvom radnom posjetu Hrvatskoj kopnenoj vojsci OS RH, u vojarni „Stožernog generala Petra Stipetića“ u Karlovcu

Ministar obrane Anušić pohvalio je pripadnike Hrvatske kopnene vojske za predano i časno izvršavanje svih zadaća. Zahvalio je vojnicima, dočasnicima i časnicima na profesionalnoj i uspješnoj izgradnji sposobnosti Hrvatske kopnene vojske potrebnih za očuvanje mira i sigurnosti unutar i izvan granica Hrvatske, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Također Anušić se osvrnuo i na "povijesne projekate modernizacije i opremanja Hrvatske vojske suvremenim vojnim sredstvima, te istaknuo opremanje Hrvatske kopnene vojske borbenim vozilima pješaštva Bradley koja su u procesu dolaska", dodaju iz MORH-a.

„Modernizacija i opremanje Hrvatske vojske suvremenim sredstvima visoki je prioritet Vlade RH. Međutim, prioritet iznad opreme je hrvatski vojnik. Stoga se intenzivno radi na značajnom poboljšanju materijalnih i drugih prava pripadnica i pripadnika Hrvatske vojske“, rekao je ministar Anušić. Istaknuo je kako je Hrvatska vojska jamac mira i sigurnosti hrvatskih građana.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Tihomir Kundid prezentirali su aktivnosti i postignuća Hrvatske kopnene vojske.

U sklopu radnog posjeta, potpredsjednik Vlade ministar obrane Anušić obišao je i Operativno središte Hrvatske kopnene vojske nakon čega su mu prezentirani oružani sustavi Hrvatske kopnene vojske, priopćio je MORH.