IŠČEKIVANJE PRESUDE

Mimohodom i misom danas počinju prosvjedi za generale

14.04.2011 u 07:51

Bionic
Reading

Skup potpore Hrabra srca, uzdignute glave, molitvom za hrvatske branitelje i generale koji organiziraju pripadnici specijalne policije, gardijskih postrojba, dragovoljci i stradalnici Domovinskog rata počet će u 16.30 u Šarengradskoj ulici pokraj Cibone u Zagrebu, javlja HTV

Nakon mimohoda Šarengradskom, Savskom i Frankopanskom ulicom te Trgom bana Josipa Jelačića branitelji će se okupiti ispred zagrebačke katedrale na Kaptolu, gdje će u 18 sati sudjelovati na misi za sve hrvatske generale.

Braniteljske udruge organiziraju prosvjedni skup i u subotu, 16. travnja u 12 sati na Trgu bana Jelačića pod motom 'Za domovinu'. Predstavnici udruga ne nadaju se oslobađajućoj presudi za generale Antu Gotovinu Ivana Čermaka i Mladena Markača. Kažu da očekuju eksploziju narodnog nezadovoljstva, ali apeliraju na mirno okupljanje. Aktualnu politiku nazvali su izdajničkom i podaničkom. Smatraju da se procesuiranje branitelja neće zaustaviti.

Inicijator subotnjeg skupa Željko Sačić rekao je u 'Dnevniku 3' da nisu dobrodošli oni koji žele nerede jer branitelji samo žele poslati svoje poruke. Ističe da bi Tihomir Purda i danas čamio u zatvoru da branitelji nisu digli glas.