ZNAČENJE POZDRAVA

Milošević: 'Za dom spremni' isti je kao i 'Sieg Heil'

25.08.2015 u 10:41

Bionic
Reading

Ništa nije toliko ukaljalo hrvatsko ime i ništa ne sublimira bolje zločinačku narav ustaškog režima kao pozdrav 'Za dom spremni', izjavio je zamjenik predsjednika Srpskog narodnog vijeća (SNV) Saša Milošević. On je, povodom peticije grupe hrvatskih građana da se u službenu upotrebu Hrvatske vojske uvede pozdrav 'Za dom spremni', istaknuo da to nije nikakav 'stari hrvatski pozdrav', javlja Tanjug

'On je jedino i isključivo ustaški pozdrav iz tzv. NDH, a po značenju koje ima, on je isti kao i nacistički pozdrav 'Sieg Heil'', rekao je Milošević sinoć Tanjugu.

Njegovo uvođenje, naveo je zamjenik predsjednika SNV-a, predlažu oni koji su ne samo nostalgični prema tom zlu, već bi da se ono i ponovi.

'Zabrinjava njihova brojnost, upornost i pozicioniranost. Oni nikad neće postati većina u hrvatskom društvu, ali će ga sigurno učiniti mračnijim i lošijim za život', zaključio je Milošević, prenosi N1

Grupa hrvatskih građana zatražila je od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika HDZ-a Tomislava Kramarka da se u službenu upotrebu u hrvatskim Oružanim snagama uvede fašistički pozdrav 'Za dom spremni', prenijela je Hina.

Organizatori tvrde da je peticiju, koja je potpisivana putem interneta, potpisalo 3.200 osoba.

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poručila je za tportal da je ta inicijativa 'neozbiljna, neprihvatljiva i na razini provokacije'.