krenulo lošim smjerom

Milošević o Milanoviću: Ako pljune na mandat Pupovca, pljunuo je i na mene

17.12.2021 u 14:12

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade, Boris Milošević, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao izjave predsjednika Zorana Milanovića.

“Puno je tinte proliveno da bi se komentirali istupi predsjednika Republike. On bi sigurno trebao znati mjeru i kad kakve javne poruke poslati. On je bio, primjerice, u Gruborima, gdje je imao jako dobar govor i poruke, gdje je razgovarao s ljudima, mještanima Grubora, koji su se prvi put nakon 25 godina osjetili viđenima i mislim da bi on trebao slati poruke na takav način. Ja nisam njegov savjetnik, pa mu ne želim savjetovati, ali ove njegove poruke apsolutno su išle u krivom smjeru”, rekao je Milošević na N1.

“Imao je prostojnu, afirmativnu i pozitivnu kampanju, a posjet u Gruborima i govor mogli bi se označiti kao pozitivni, ali ovo kasnije sve ide nekim lošijim smjerom. Ako idemo u komentiranje slučaja Zec, doveli smo se u situaciju da se raspravlja o ubojstvu jednog bogatog mesara, udbaša, koji je kamatar i koji je dobio što je zaslužio”, rekao je Milošević.

Komentirao je i Milanovićeve izjave o Miloradu Pupovcu.

“Ako pljune na mandat Milorada Pupovca, pljunuo je i na mene i na sve druge zastupnike manjina. On ako pljuje na jednog srpskog zastupnika da nema legitimitet, pljuje i na mene i onda ga nemam ni ja”, rekao je Milošević.

Upitan je li dovoljna činjenica da je on kao potpredsjednik Vlade bio na komemoraciji Aleksandre Zec, Milošević je rekao da je činjenica da je dugo trebalo da u javnost dopre kakav se zločin dogodio. “Tek je 2017. godine netko pravomoćno odgovarao. Pravomoćno je osuđen Tomislav Merčep, po zapovjednoj odgovornosti. Činjenica je da sam ja bio prvi član Vlade koji je došao na komemoraciju prošle godine, a ove godine bio je i zagrebački gradonačelnik i nadam se da će moj dolazak, kao člana Vlade, biti uobičajena praksa”, rekao je Milošević, dodavši da je prošle godine uoči odlaska na komemoraciju o tome razgovarao s premijerom Plenkovićem, koji se s time složio.