UKIDANJE LEX PERKOVIĆA

Miljenić strahuje da će netko tražiti izručenje branitelja

27.09.2013 u 15:12

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić u ekskluzivnom intervjuu za Media servis otkrio je detalje razgovora s Viviane Reding oko tzv. lex Perkovića, ali i zašto se ide u promjene Ustava

Ne štitimo Perkovića, ne štitimo nikoga, ponovio je danas ministar Miljenić. 'Nama sada neki prigovaraju da smo nekoga htjeli štititi, a ja ih pitam zašto niste promijenili zastaru prije koja ih štiti sve? I političke ubojice i ove druge. Dakle, 22 godine mi imamo državu, toleriramo da ti predmeti idu u zastaru, svima je to jako dobro, svi - ha, ha, ha. Mi bi znate ali zastara je, ne možemo ništa', rekao je Miljenić. Priznao je kako postoji teoretska mogućnost da nakon stupanja Zakona o europskom uhidbenom nalogu na snagu netko zatraži izručenje hrvatskog branitelja.

'Pa bojim se da postoji, zato što čitav niz zemalja ide ka toj univerzalnoj jurisdikciji. Neke od osoba koje mogu tvrditi da su žrtve su i državljani tih zemalja. I bojim se da postoji ta teoretska opasnost. Meni je jako žao da to nije bilo shvaćeno i prihvaćeno u Saboru, nego su se s tim izrugivali i ismijavali. Nadam se da se to neće dogoditi. I postavlja se pitanje, svi oni koji seu se s nama izrugivali, što će tada reći, ako se to dogodi. Ja zbilja ne znam, ne bih im htio biti u koži', rekao je Miljenić.