BRZA REAKCIJA POLICIJE

Uhićen muškarac osumnjičen za paljenje vozila u Osijeku, sutkinja iznimno zadovoljna

12.04.2023 u 20:23

Bionic
Reading

Sutkinja osječkog Županijskog suda Vlasta Šimenić-Kovač, čiji je automobil izgorio u podmenutom požaru na Uskrs 9. travnja, rekla je u srijedu kako je iznimno zadovoljna brzom reakcijom policije i ostalih službi, kojom je otkrivena osoba koja se dovodi u vezu s tim nedjelom

Dobila sam potvrdu od policije da je uhićena osoba koja se dovodi u vezu s podmetanjem požara pod moj automobil. Što se tiče ostalih stvari vezanih uz taj događaj potpisala sam potvrdu o tajnosti i ne mogu ništa govoriti o tome dok policija ne objavi sve pojedinosti, rekla je Hini večeras sutkinja Šimenić-Kovač.

Na upit je li joj policija rekla nešto o motivu ovoga nedjela rekla je - ne konkretno, ali kako naslućuju da podmetanje požara pod automobil nije vezano za obnašanje njezine sudačke dužnosti.

Iznimno sam zadovoljna brzom reakcijom policije i svih službi, koje su se uključile u istragu. I dalje normalno obavljam svoju sudačku dužnost, i ovo me nije obeshrabrilo, poručila je sutkinja Šimenić-Kovač.

Uhićenje je potvrdio gost HTV-ovog središnjeg Dnevnika, glavni ravnatelj policije Nikola Milina. Tema razgovora bile su policijske istrage koje su u tijeku- paleži automobila u Osijeku i Cresu te pucnjava u Splitu.

'Ne bih govorio o pojavnosti, da su žrtve državni dužnosnici. Mogu reći da smo uhitili osobu u Osijeku koju povezujemo s paljenjem vozila u Osijeku. Prema saznanjima koje smo do sada prikupili to nema ama baš nikakve veze s objavljenjem njene sudačke dužnosti. Dakle, u pravilu mogu reći da nemamo pojavnosti. To su iznimni slučajevi, izolirani da se dogode takva kaznena djela na štetu državnih službenika ili dužnosnika', rekao je Milina za Dnevnik HTV-a.

Osumnjičeni za paležu Osijeku uhićen je danas. Radi se o muškarcu.

Komentirao je i poruke s Vrhovnog suda o radu policije.

'Policija svakom slučaju pristupa profesionalnom i to je nespretna i neprimjerena izjava koju gledaju i slušaju policijski službenici koji svakodnevno profesionalno obavljaju svoj posao bez obzira na to tko je žrtva. Nije naš posao da neki slučaj odradimo profesionalnije a neki manje profesionalno nego je naš posao da sve tretiramo na isti način. Tome u prilog govori da u zadnje tri godine imamo najbolje statistike što se tiče ukupne razriješenosti kaznenih dijela. Preko 70 posto',

  • +6
U Osijeku zapaljen automobil Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Naglašava kako godišnje bude oko 60 slučajeva paljevine od čega policija razriješi četvrtinu.

Prema svim statistikama Hrvatska je tvrdi jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu. Da bi to ostalo tako policija čini sve od sebe da bi predvidjela i pripremila se što bolje na moguće ugroze.

'U ovim statistikama imamo sve veći udio razriješenih kaznenih dijela iz sfere organiziranog kriminaliteta, kriminaliteta droga što je najbitnije. Imamo 36 zločinačkih udruženja koje smo prošle godine procesuirali, 146 zločinačkih udruženja koji su povezani s organiziranim kriminalom u posljednjih 5 godina. To su sve iznimni rezultati koje ćemo probati nastaviti. Sve to stavlja hrvatsku policiju, posebno u kriminalitetu droga, među vodeće policije u području Europske unije, a samim time i na međunarodnoj razini', zaključio je Milina.

  • +17
U pucnjavi na Skalicama u Splitu ranjen Josip Čubelić Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Pozvao je građane koji imaju neku informaciju o četiri muškarca koje se povezuje sa slučajem ranjavanja na splitskim Skalicama da se jave. 

Cijeli razgovor možete pogledati ovdje.