po uzoru na francusku

Miletić: Selo treba zaštititi zakonom, zbog kuća s bazenom miču se ovce

09.03.2023 u 14:31

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić poručio je u četvrtak da hrvatsko selo po uzoru na Francusku treba zaštiti zakonom, kako se ne bi događalo da se zbog kuća s bazenom moraju micati ovce

U govoru na slobodnu temu Miletić je kazao da su stočari iz Šibensko-kninske županije koji drže ovce dobili odluku komunalnog redara da maknu ovce jer netko gradi kuću s bazenom, a ovce imaju neugodan miris.

„Netko tko je izgradio kuću s bazenom rekao je da mu smrde ovce pa se ne može baviti turizmom”, rekao je Miletić i najavio upućivanje u proceduru prijedloga zakona kojim bi se selo zaštitilo na najvišoj razini, po uzoru na Francusku.

Francuska je zakonom zaštitila selo, ljudima su plastično objasnili da na selu krava muče, ovce imaju miris, pijetao kukuriče, a pčele lete i njima seoski turizam cvjeta, a u Hrvatskoj se poljoprivrednike i stočare uništava”, kaže Miletić.

Na poljoprivredu se u slobodnom govoru osvrnuo i Željko Lenart (Klub HSS-a i RF-a) kritizirajući novi pravilnik o određivanju područja s prirodnim i ostalim ograničenjima.

Kaže da 58 jedinica lokalne samouprava po novom pravilniku gubi sredstva za potpore poljoprivrednicima.

„Izgleda da se u ovoj državi i dalje misli kako je bolje ne proizvoditi nego proizvoditi”, ustvrdio je Lenart upitavši poljoprivrednike zašto šute dok ih se uništava.

Odgovorila mu je Ružica Vukovac (NZ) kazavši da šute jer su na prethodnim prosvjedima završavali u kaznionicama i sudovima te plaćali skupe kazne. „Seljaci su u ovoj zemlji, nažalost, ubijeni”, rekla je.