HDZ O SASTANKU U VUKOVARU

'Milanovićevo učenje Hrvatsku jako puno košta'

18.10.2013 u 16:35

Bionic
Reading

Nakon jučerašnjih razgovora premijera Zorana Milanovića s prosvjednicima protiv ćiriličnih natpisa u Vukovaru, oporbeni HDZ-ovci u Saboru kritiziraju premijera te i dalje inzistiraju da se odgodi puna primjena Ustavnog zakona

Upitan kako komentira jučerašnji sastanak premijera Milanovića s predstavnicima Stožera za obranu Vukovara, HDZ-ov Gordan Jandroković rekao je da se HDZ zalagao za dijalog od početka koji je, kaže, izostao.

'Milanović je sinoć rekao da je nešto naučio u Vukovaru. Njegovo učenje i njegova škola Hrvatsku nažalost jako puno koštaju', rekao je Jandroković.

Kaže kako očekuje da se razgovori vladajućih i Stožera nastave te da se pronađe rješenje koje će zadovoljiti Vukovarce. Ponovio je da se HDZ zalaže za tumačenje članka 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina na način da se još neko vrijeme odgodi primjena dvojezičnosti u Vukovaru.

Podsjetimo, Milanović je jučer nakon četiri sata razgovora povukao policajce s vukovarskih ulica koji su čuvali ćirilične natpise i rekao: 'Moram biti dosadan i to se nekima neće dopasti, ali zakon se mora provoditi... Jednu stvar sam ovdje doznao prvi puta - saznao sam da u popisu stanovništva nisu popisane nestale osobe. Policiju jesam povukao s ulica, pa na neki način, na vlastitu odgovornost u dogovoru s ministrom unutarnjih poslova, jer je procjena da je to nepotrebno, a sad je na svačiju savjest i odgovornost kako će se ponašati. Nadam se da će to doprinijeti smirivanju situacije. Razgovarat ćemo još.'