sjedište tvrtki na istom mjestu

Milanovića i Kovačevića povezuje još jedna adresa osim Slovenske 9. Ovako to objašnjavaju na Pantovčaku

06.10.2020 u 15:47

Bionic
Reading

Mnogo je nedogovorenih pitanja vezanih uz aferu Janaf te odnos Dragana Kovačevića i Zorana MiIanovića, posebno nakon predsjednikovih gotovo svakodnevnih obračuna s pojedincima iz javnog života. Jedna od dodirnih točaka ovog dvojca koji se družio u klubu u Slovenskoj 9, ali i mnogo ranije, jest još jedna adresa – Miramarska 24. Na toj je adresi sjedište Janafa, a ondje je prijavljena i Milanovićeva tvrtka EuroAlba Advisory

Poslovno-turistički kompleks Business Center International u Miramarskoj 24 adresa je mnogih tvrtki, pa tako i Janafa, ali i Milanovićeve tvrtke, čija je upravljačka prava prije nego što je prisegnuo za predsjednika države prenio na knjigovodstveni ured.

Janaf je postao suvlasnik zgrade još 2007. Tada od tvrtke SN Holding d.d. kupuju poslovne prostore na drugom, trećem, četvrtom i petom katu, podrumske prostorije te parkirna mjesta u garaži na razini -1, ukupne površine 4.423,42 kvadratna metra, doznajemo iz te tvrtke.

Na istoj adresi prijavljena je i Milanovićeva tvrtka EuroAlba Advisory. Ako je suditi prema odgovorima koje smo dobili iz Janafa i Ureda predsjednika, riječ je tek o pukoj slučajnosti.

Klub u Slovenskoj 9 Izvor: tportal.hr / Autor: Vedran Brkulj

U Janafu nam tvrde kako poslovne prostore u Miramarskoj 24 daju u najam, ali isključivo svojoj sestrinskoj tvrtki JANAF-upravljanje projektima, d.o.o.

Iz Ureda predsjednika nam pak odgovaraju kako EuroAlba Advisory nije na toj adresi zakupila ured, 'već je tu adresu, na kojoj se nalazi odvjetnički ured, koristila isključivo za registraciju tvrtke, kao i bezbroj drugih tvrtki'.

O kojem je odvjetničkom uredu riječ, do zaključenja teksta nam nisu odgovorili, no može se pretpostaviti kako je Milanovićeva tvrtka prijavljena u odvjetničkom društvu Bogdanović, Dolički & partneri.

Naime, kad je krajem 2015. SDP izgubio izbore, Milanović postaje saborski zastupnik. S obzirom na to da je u međuvremenu osnovao konzultantsku tvrtku, upravljačka prava prenio je na odvjetničko društvo Bogdanović, Dolički & partneri. Njihovo je sjedište upravo u Miramarskoj 24.

Odvjetnik Tin Dolički bio je i član Nadzornog odbora tvrtke SN Holding, od koje je Janaf kupio prostor u Miramarskoj 24.

Dolički je i jedan od aktera afere Borg. On je naime u vjerovničkom vijeću Agrokora najprije zastupao fond Knighthead, a zatim je radio kao savjetnik izvanrednog povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka. Zbog toga je protiv njega i njegove dvojice kolega pokrenut i disciplinski postupak pri Hrvatskoj odvjetničkoj komori.

Je li Milanović kao konzultant radio za Janaf?

Iako Milanović nikada nije želio otkriti popis klijenata kojima je prodavao konzultantske usluge tijekom svog izleta u poduzetničke vode, ranije je bezrezervno tvrdio kako nikada nije radio s državom. 'Nećete nikada naći da sam radio za nekoga koji je povezan za javne jasle', kazao je u predsjedničkoj kampanji.

U registru sklopljenih poslova Janafa doista nema Milanovićeve tvrtke. I iz Ureda predsjednika odbacuju ikakvu poslovnu povezanost Milanovića i Janafa.

'Tvrtka EuroAlba Advisory nikada nije poslovno surađivala s tvrtkom Janaf, nije nikada imala ugovor s tvrtkom Janaf', pišu nam u odgovoru. Isto su nam odgovorili i iz Janafa.