DALMACIJA WINE EXPO

Milanović vinarima: Kvalitetom se izborite na tržištu

04.05.2013 u 20:16

Bionic
Reading

Prvi svibanjski vikend okupio je u Makarskoj vinare iz cijele Hrvatske i inozemstva na Dalmacija Wine Expo. Degustaciji nije mogao odoljeti ni premijer Zoran Milanović

Četvrtu godinu za redom u gradu podno Biokova okupljaju se ljubitelji dobre kapljice, vinari, vinogradari, menadžeri, vlasnici restorana, ugostitelji i svi koji pokazuju interes za vinsku ponudu na području Dalmacije, a i šire.

Dvodnevno okupljanje ponudilo je niz zanimljivih radionica, predavanja, izložbi i kušaonica, a posjetitelji su uživali i u gastro ponudama i ostalim sadržajima koji su na programu 'najšarmantnijeg vinskog festivala', kako naglašavaju organizatori.

Ovogodišnji Dalmacia Wine Expo, kojemu je pokrovitelj predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, posjetio je i predsjednik Vlade, Zoran Milanović u pratnji ministra uprave Arsena Bauka. Premijer je kušao nekoliko vina domaćih vinara s kojima je popričao o stanju u hrvatskom vinarstvu te o zaštiti pojedinih sorti, ali i ulozi države u zaštiti istih, spomenuvši probleme oko Terana i prošeka.

'Izborite se kvalitetom na tržištu', poručio je Milanović vinarima koje je predstavio Zoran Paunović u ime organizatora Wine expoa u Makarskoj. Nakon posjeta vinskom festivalu, premijer Milanović je u pratnji predsjednika makarskog SDP-a Tonća Bilića svratio na moto party koji ovoga tjedna u Makarskoj organizira makarski Moto klub Sv. Jure.

Milanović je pozvao gradske vlasti Makarske da se tijekom predturističke sezone suzdrže od građevinskih poslova.

'Uklonite bagere i završite velike građevinske poslove do polovice svibnja kako bi i predsezonski turisti imali svoj mir', poručio je Milanović na makarskom Trgu Tina Ujevića, aludirajući na građevinske radove u gradu.