svečanost na pantovčaku

[FOTO/VIDEO] Milanović uručio časničke činove novim poručnicama Zdravstvene službe: 'Vi ste dio zlatnog slijeda'

08.02.2022 u 12:39

Bionic
Reading

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović uručio je u utorak časničke činove polaznicama 13. naraštaja temeljne časničke izobrazbe - smjer Zdravstvena služba - poručnicama Silviji Jelačić, Antei Klobučar i Sari Milec.

Milanović je časnički čin poručnice Zdravstvene službe, časnički bodež, svjedodžbu i uvjerenje o završenoj prvoj razini izobrazbe uručio na svečanosti u Uredu predsjednika.

Čestitajući novim poručnicama na ulasku u svijet Hrvatske vojske, istaknuo je da je njihova služba, kao i cijela Hrvatska vojska prije 30 godina, započela teško, nepredvidivo i bolno. "Vaši prethodnici radili su u nemogućim uvjetima, izlagali su sebe i ono što su naučili ne sluteći čime će se baviti 1991. godine. Vi ste dio tog zlatnog slijeda", istaknuo je.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

Zahvalivši im što su se odlučile za taj poziv i priključile su se Hrvatskoj vojsci, Milanović je kazao kako vjeruje da će im Hrvatska vojska omogućiti da se razviju kao liječnice te u toj službi daju sve ono što dobar, posvećen liječnik može.

Svečanosti su nazočili i izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general bojnik Boris Zdilar, zamjenik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" brigadni general Blaž Beretin, načelnik Centra vojnih škola brigadir Damir Stručić te zapovjednik Časničke škole "Andrija Matijaš Pauk" brigadir Mirko Stošić.

  • +21
Predsjednik Milanović uručio časničke činove prigodom završetka izobrazbe 13. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

13. naraštaj Temeljne časničke izobrazbe Zdravstvene službe proveden je od 29. studenog 2021. do 8. veljače 2022. godine i trajao je 240 nastavnih sati kroz dva modula - opći i specijalistički. Izobrazba je provedena u Zagrebu i Splitu. Tri polaznice 13. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe Zdravstvene službe školovanje su završile s prosječnom ocjenom naraštaja 4,81.