SASTANAK S JANŠOM

Milanović u Mokrice stigao s devet automobila

11.03.2013 u 10:09

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Zoran Milanović stigao je u Mokrice na potpisivanje Memoranduma o suglasnosti hrvatske i slovenske vlade kojim se rješava pitanje Ljubljanske banke pod upaljenim rotirkama sa šest automobila punih dužnosnika i tri dodatna automobila u kojima su se nalazili pripadnici osiguranja

Tako su u posebnim automobilima stigli predstojnik Ureda predsjednika Vlade Tomislav Saucha i savjetnik za vanjsku politiku Mato Škrabalo, glasnogovornica Vlade i SDP-a Ivana Grljak s kolegicom, kao i Andreja Metelko-Zgombić. U posebnom automobilu stigao je naravno i premijer Milanović. Osiguranje cjelokupne svite stiglo je u tri dodatna automobila. Slovenski premijer Janez Janša u Mokrice je, prema Milanovićevoj pratnji, stigao skromno, sa svega dva automobila, tako da luksuzni automobili s hrvatskim oznakama daleko nadmašuju one sa slovenskim na parkiralištu ispred dvorca Mokrice.

U Mokricama će Milanović i Janša potpisati Memorandum o suglasnosti između hrvatske i slovenske vlade kojim je dogovoreno da će se rješenje Ljubljanske banke pronaći u okviru sukcesije, a slovenska vlada odmah u parlamentu pokrenuti ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora.