ne želi u kolonu sjećanja

Milanović sutra u 11 na Ovčari, u Škabrnju šalje Lozančića

17.11.2020 u 13:36

Bionic
Reading

Iz Ureda predsjednika RH izvijestili su kako će Zoran Milanović sutra u 11 sati odati počast žrtvi Vukovara na Ovčari

Predsjednik Republike Zoran Milanović odat će počast žrtvi Vukovara polaganjem vijenca i paljenjem svijeće u srijedu, 18. studenoga 2020. godine u 11,00 sati kod spomen-obilježja masovne grobnice na Ovčari.

Izaslanik Predsjednika Republike Dragan Lozančić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost sudjelovat će u srijedu 18. studenoga 2020., s početkom u 9,30 sati na obilježavanju 29. obljetnice stradanja Škabrnje', stoji u priopćenju.

Milanović je u subotu najavio da će primjereno obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, ali i ocijenio besmislenom ovogodišnju Kolonu sjećanja jer će u njoj, zbog epidemioloških mjera, sudjelovati samo elita.

"Način da se tamo daje pravo za nekoliko stotina odabranih ljudi, eliti, to je prijetvorno, to nije iskreno i taj događaj nema smisla bez svih građana koji osjećaju potrebu doći", rekao je Milanović.

S obzirom da ove godine nije moguće da u Vukovar dođu svi koji to žele, to je sve skupa jedna travestija, ocijenio je Milanović istaknuvši kako on osobno neće propustiti priliku odati počast ljudima koji su stvorili Hrvatsku.

  • +5
Zoran Milanović zapalio svijeću u Aleji branitelja na Mirogoju Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL