predsjednik u slavonskom brodu

Milanović: 'Plenković će se baviti Butkovićem za par dana kada mu bude radio o glavi'

12.04.2024 u 13:01

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Đuro Đaković, a nakon toga se obratio medijima

'Došao sam danas u Đuru. Ovdje se proizvode vojna vozila, no nažalost nakon 2013. nula, i Bradleyi također. Kao što vidite ovdje nema načelnika stožera Kudera jer ne želim da se razvlači kao žvakaća guma. A ove Bradleye su htjeli baciti i drago mi je da su ostali u Hrvatskoj njih 90 komada. U zadnjoj sam sekundi natjerao Plenkovića da gurne u stranu svog ludog ministra Banožića. To su htjeli bacit, sad bi to završilo u Ukrajini gdje je potrebno, ali meni je draže da su u Hrvatskoj. Novi njemački Linksovi koji nisu vidjeli rata ni borbe trže se po 12 milijuna eura, nas će ovo koštati manje od milijun po komadu', kazao je Milanović.

Novac se, kaže, može iskoristiti pametno, kao što je njegova Vlada iskoristila za remont MIG-ova, koji su, kaže, letjeli do prošlog tjedna. 'Da nije bilo tog remonta, mi ne bismo imali svoje zrakoplovstvo. Sad dolaze sto puta skuplji francuski zrakoplovi za koje se nadam da nam neće pojesti sve resurse', kaže.

Ponovno se osvrnuo na Inu i plinske afere.

'Ovo je predizborni govor. Ovo je pitanje referenduma i spasa hrvatske glave i ramena. Ovdje nema načelnika glavnog stožera, ne mogu zabraniti da se pojavljuje pored HDZ-ovaca u kampanji, ali pored mene neće. Tamo je gdje mu je mjesto, s vojskom', kazao je Milanović.

Ponovno upitan za ministra Butkovića i navodnu ostavku, kazao je: 'Ima netko neko pitanje? Plenković će se baviti Butkovićem za par dana kada mu bude radio o glavi. Tu će se poklati Butković i Anušić. Ima netko još neko pitanje? Ovo nije tema'.

Milanović je rekao da treba stati na kraj onima koji divljaju s cijenama hrane. 'Svaki put kad Vlada da neku sirotinju kao socijali, odmah cijene skoče gore. Jer nemaš dovoljno jak gard da im priprijetiš. Dok se daš must i strigat, strigat će te', dodao je.

'Mogu jamčiti da zulum prestaje, da šišanje prestaje, da će dio masti ostati nama, da će plaće morati biti veće i da će porezna politika to stimulirati. Da će ovaj poslodavac imati interes dignuti plaće radnicima jer će plaćati manje poreze', kazao je Milanović.

'Sigurno bi bio kamen spoticanja. Istanbulsku konvenciju nisam ratificirao jer smo to zaboravili. Ljudi od nje rade čudovište i istovremeno rade vojsku spasa. Nju smo mnoge države ratificirale bez da su je pročitale i sad nakon buke gomile kalibriraju svoje stavove. Ta Istabulska koncenvija je pravi primjer velike buke oko ničega', kazao je Milanović.

'Ono koji žele prestanak zuluma naći će zajednički stav oko bitnih stvari', poručio je, davši do znanja kako smtra da Istanbulska konvencija nije to.

  • +23
Zoran Milanović obišao tvornicu Đuro Đaković Izvor: Cropix / Autor: Nenad Opacak

'Sad pričamo što se može uraditi, ali povremeno imate goveda i krave. Kampanja je započela prijetnjom Ustavnog suda, ali brodim kroz to. Ovo je poziv našem narodu da se na taj pomalo kišni dan lijepo pojave na biralištima, da izaberu, to napraviš i onda odeš na izgralište jer šoping centri neće raditi', poručio je Milanović.

'To će propast, ima previše država koje na to neće pristati. Ta nasilna agenda jednog dijela....nakon izbora bit će više anti-sistemskih stranaka, koje su euroskeptične. Nisam pročitao taj dokument', rekao je Milanović, upitan da li je vidio što piše u europskom paktu o migracijama.