MOŽETE ODAHNUTI

Milanović: Odlazim 1. ožujka, kobac se ne vraća

Bionic
Reading

Bivši premijer i bivši šef SDP-a Zoran Milanović jutros je predao u Saboru zahtjev da mu se 1. ožujka zamrzne zastupnički mandat i nema nikakav plan za vraćanje u politiku. Tportal doznaje da je Ured predsjednika Sabora jutros zaprimio Milanovićev zahtjev za stavljanje mandata u mirovanje

Milanovićev zahtjev kojim traži da mu se mandat stavi u mirovanje od 1. ožujka Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) još nije dobilo. Međutim, s obzirom na to da bi mirovanje trebalo krenuti od 1. ožujka, MIP još uvijek ima vremena sazvati sjednicu u idućih mjesec dana kako bi donijelo odluku.

'Zbog nekih tehničkih stvari koje moram još obaviti, predomislio sam se i za mjesec dana odgodio stavljanje mandata u mirovanje. Istina, nisam podnio ostavku, ali nemam nikakvog plana za vraćanje u politiku. Svi koji me se boje mogu odahnuti, kobac se ne vraća', rekao je Milanović Novom listu aludirajući na tekst u tjedniku Globus, u kojem neimenovani SDP-ovac tvrdi da Milanović 'kao kobac kruži oko stranke i čeka svoj trenutak'.

Što se tiče informacija koje je objavio Jutarnji list da je s Brankom Grčićem i Danijelom Mondekarom sredinom rujna prošle godine u Albaniju putovao na račun SDP-a, Milanović ne želi posebno govoriti o tome. Napominje samo da su u Tiranu išli službeno na poziv albanskog premijera Edija Rame i njegove Socijalističke stranke.

'To je bio službeni, protokolarni posjet koji je bio ranije ugovoren, isto kao i za Kosovo', kazao je Milanović Jutarnjem listu istaknuvši kako njegov odlazak u Albaniju nije bio nikakva tajna i da je u hotelu u kojemu su odsjeli on i Grčić bilo 'pola nogometne reprezentacije' što znači da su ih svi mogli vidjeti i znati da je tamo.

Što se traženja posla tiče, Milanović kaže da će se možda javiti ako Albanija raspiše međunarodni natječaj za konzultante za ulazak u EU.