predsjednik u šibeniku

Milanović: 'Butko će ići u zatvor, uzet će mu i gebis i krčmu i govedo'

08.04.2024 u 13:11

Bionic
Reading

Predsjednik Republike posjetio je Industrijsko-obrtničku školu Šibenik. Nakon toga se obratio medijima

Milanović se, prenosi Dnevnik.hr, osvrnuo na potrebna ulaganja u obrazovanje i rekako kako se to neće postići ograničenjem cijena karabatka. Rekao je i kako su sukobi navijača odgovornost vrha policije.

'Božinović je za to kriv i Plenković, jer nisu stavili tri kordona policije, vatrogasna kola, netko je unijeo bačve, sve je to prošlo pored policije na ulazu i to se dopustilo da uđe na teren. To je propust', rekao je te naglasio da je jedino rješenje promjena vlasti.

Tu stvari treba promijeniti silom i promjenom odgoja, no odgoj se ne može promijeniti. Metoda prevencije kod nasilnika ne djeluje.

Komentirao je Milanović i Butkovićeve provokacije te rekao kako mu nije jasno lobiranje kod banaka za koje ga optužuje.

'Butko će u zatvor ako ne bude Turudić državni odvjetnik, a njega ćemo smijenit', ponovio je. 'Bit će tužen, uzet će mu i gebis, ostat će bez svega', kazao je.

'Napisali su da je bivša mađarska predsjednica koja je nakon jednog propusta dala ostavku, to se nikada ne bi HDZ-ovcima dogodilo i to je jedna od stvari zašto ja nikada nisam koristio institut pomilovanja jer lako se zezneš, ljudi ti podmetnu. A Večernji sada piše da je mađarska predsjednica bila kod tog čovjeka na večer. Napisali su da sam ja s Erdoganom razgovarao o nekakvom računu!', kazao je Milanović uz podsmjeh.

Još je jednom naglasio da su upravo to bili razlozi i zašto je bilo bitno da Turudić postane GDO. 'Kako je bilo moguće da nekakav Škugor nakon niza godina dođe na to mjesto i odmah krene u pljačku?', zapitao se i rekao kako je sve bilo pod kontrolom HDZ-a. 'Izvlačili su se milijuni eura. Nešto što je bila vrsta kokošarenja, pretvorilo se u opasno govedarstvo, a onda je to počelo opasno smrdjeti', rekao je Milanović.

Komentirao je zatim i situaciju s bivšim ministrom obrane. 'Banožić i dalje čeka na optužnicu. Kažu da je policija napravila sve, kako što mu nisu uzeli mobitel, kako su ga uveli na stražnja vrata, druge vode pred svima na prva vrata. Ne, njemu se ne uzima mobitel, protiv njega nema optužnice iako je sve jasno. Pa je li to vladavina prava?', pitao se.

Ponovio je da Runje nikada nije bio pod sankcijom. 'On nije bio van zakona. Van zakona je Butko koji će ostati bez krčme i gebisa', kazao je Milanović.

Na pitanje zašto je baš sad izašao s pričom o Butkovićevom ocu, Milanović je spomenuo kako je ministar prozvao da je za lukobran odgovorna županijska Lučka uprava i Milanoviću bliski ljudi. Predsejednik je kazao da se radi o 'reketu', pojasnivši kako Lučka uprava nema novaca i onda da bi dobila novce od državne razine, tj HDZ-a, 'na mig' Butkovića odrađuju i poslove poput izgradnje lukobrana.

Ponovio je da Runje nikada nije bio pod sankcijama. 'Butko laže i ostat će i bez gebisa, krčme, goveda', kazao je.