VIDOVIĆ NAŠAO KRIVCA

Milanović o tajnom audiozapisu: Skužili smo da nas snimaju

25.08.2016 u 09:39

Bionic
Reading

Objava audiozapisa jučerašnjeg razgovora bivšeg premijera Zorana Milanovića s predstavnicima Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih brigada i Udruge specijalne policije na kojem predsjednik SDP-a obećava da će dolaskom na vlast, ustreba li, blokirati ulazak Srbije u EU i progoniti Srbe koji su osumnjičeni za zločine na Kosovu nije iznenadila vođu Narodne koalicije, dok je priopćenje tzv. šatoraša razljutilo SDP-ovog Franka Vidovića, potencijalnog ministra branitelja koji je organizirao taj susret

Objavu snimke na portalu Jutarnjeg lista na kojoj se čuje kako Milanović bivšim šatorašima Josipu Klemmu i Dražimiru Jukiću govori i da je BiH 'zemlja bez reda i poretka' te bi ih on preko reda ugurao u EU, komentirao je večeras i sam šef SDP-a. Gostujući u Dnevniku Nove TV, Milanović je izjavio da su sudionici tog sastanka skužili da ih snimaju.

Mi smo to skužili, ali smo šutjeli i smijali se. To govori o karakteru nekih ljudi, ne svih', rekao je Milanović, dodajući da će se i dalje sastajati s predstavnicima braniteljskih udruga.

'Ovi dečki došli su k nama u SDP. Jako dobro smo se razumjeli. Oni jako dobro znaju što mi zamjeraju. Žalili su se neki da su protiv njih podnesene prekršajne prijave zbog onog kod Markove crkve, ali ja nisam sudac, prekršili su zakon', ustvrdio je Milanović.

Franko Vidović poručio je, pak, na Facebooku da je sastanak organizirao u dobroj vjeri, a 'što se tiče SDP-a, sastanak se mogao održati i pred novinarima ili se moglo reći da će se sastanak snimati i nikakvih problema ne bi bilo'. Ogorčen je, međutim, 'unaprijed pripremljenim priopćenjem' koje su pripadnici Zbora udruga hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge Specijalne policije podijelili medijima.


'Od samih sudionika sastanka sam saznao da su to priopćenje dobili uoči sastanka i da je to priopćenje unaprijed pripremljeno na Pantovčaku, a ne odražava ton sastanka, već stav HDZ-a i aktualne predsjednice. Ljudi koji su se spremni služiti tajnim snimanjima na sastanku na kojem se raspravlja o sudbini nemalog broja hrvatskih branitelja, na sastanku na kojem se iznosi i dogovara način postupanja buduće hrvatske vlasti po pitanju Zakona o univerzalnoj jurisdikciji koji je na snazi u Republici Srbiji i u konačnici pitanja prava branitelja, nisu časni ljudi', zaključio je Vidović, dodajući da tu nema 'ni poštenja, ni vjere, ni časti, ni hrabrosti, a u konačnici ni domoljublja'.

Za razliku od Milanovića, Vidović je dotičnoj gospodi na kraju poručio da će, što se njega tiče, sljedeći sastanak s njima biti održan - nikad.

Podsjetimo, HVIDRA je u srijedu priopćila kako se u povodu učestalih radnih sastanaka 'samoprozvanih predstavnika' svih branitelja i stradalnika Domovinskog rata s nekim političkim opcijama, u potpunosti ograđuje od njihovih postupaka i bilo kakvih budućih postupanja u ime njezinih članova, hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata.