TRAŽI RAZUMIJEVANJE GRAĐANA

Milanović: Neće biti promjena u Vladi!

15.12.2013 u 15:19

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović rekao je danas u Rijeci da se neće mijenjati taktika Vlade i da neće biti promjena u Vladi. 'Vlada treba u svom poslu malo više podrške, i to ne od oporbe, nego od raznih segmenata društva. Potrebno je razumijevanje, ne kredita i da nam gledaju kroz prste. Situacija je teška, ali daleko od toga da je beznadna', ocijenio je Milanović i poručio da se neće mijenjati taktika Vlade te da neće biti promjena u Vladi

Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović sudjeluje danas u Rijeci na izbornoj skupštini županijske organizacije SDP-a. Odgovarajući na novinarska pitanja rekao je da je skup SDP-a koji je na polovici mandata na vlasti jučer održan u Tuheljskim Toplicama bio malo prošireni sastanak kluba zastupnika koji se održava 20 puta godišnje. 'To je sastanak na pola puta, idemo malo prespora ali smo na pravom putu', rekao je, uz ostalo, Milanović

Na pitanje o putovanju u Baku te o tvrdnjama da Vlada mnogo troši na putovanja po svijetu, a donosi malo rezultata, Milanović je naglasio da država košta te da povremeno mora biti odsutan.

Govoreći o projektu koji će se potpisivati u Bakuu, Milanović je kazao da je riječ o investiciji od milijardu američkih dolara. To je ogromna infrastrukturna investicija koja je geopolitički značajna jer osigurava dobavni pravac plina s južne strane, pa ne ovisite samo o jednom dobavljaču, naveo je. 'Za nas je važna dodatna disperzirana sigurnost i zarada. Naravno', dometnuo je Milanović, 'neću se vratiti natrag s koferom novaca kao neki, za sebe'.

Premijer je novinarima odgovorio da u Vladi nema problema s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom, koji treba privlačiti investicije. Naš posao je da stvaramo uvjete da privučemo investicije i da investitori budu svjesni da dolaze u uređenu državu, da je ovo dobro mjesto za raditi posao, da smo siguran pravni ambijent te da uglavnom mogu računati na predvidljiv pravni okvir, rekao je.

Na pitanje novinara koju poruku šalje dolaskom na županijsku skupštinu stranke u Rijeci i što je tijekom davanja izjava stajao uz predsjednika Županijske organizacije i potpredsjednika SDP-a Zlatka Komadinu, Milanović je istaknuo da je to izborna konvencija SDP-a Primorsko-goranske županije, da je prije dva dana bio u Dubrovniku, sutra će biti u Splitu. 'To je moj posao. Mi smo stranačlki kolege, čelništvo najjače stranke u Hrvatskoj, mi mislimo i najbolje, ali će o tome odlučiti birači', kazao je.