IZJAVA O HAJDUKU

Milanović: Ne natječem se za predsjednika nogometnog saveza

03.11.2019 u 13:40

Bionic
Reading

Zoran Milanović u sklopu predizborne kampanje boravio je u Trogiru, odakle je komentirao izjave predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, koja je u intervjuu za Točku na tjedan rekla da bi predsjednici trebali sudjelovati u odabiru ustavnih sudaca, a osvrnuo se i na svoju raniju izjavu da je 'Hajduk bio omiljeni Titov klub' rekavši da ne vidi zašto bi zbog nje trebao imati problema u izbornoj kampanji

Upitan bi li predsjednik trebao sudjelovati u odabiru ustavnih sudaca, Milanović je niječno odgovorio.

'Ne, zato što ustavni suci u nekoj daklekoj mogućnosti mogu odlučivati o odgovornosti predsjednika. Predsjednik tu nema što raditi, to je teški sukob interesa i to je predsjednica čula od nekog trećeg pa sad ponavlja to, jer je vjerojatno procijenila da je vrijeme da i to kaže", rekao je Milanović, javlja N1.

'Izričito sam protiv toga da se predsjedniku ili predsjednici povećavaju ovlasti. To je naprosto nekim ljudima kompenzacija za manjak karaktera i znanja, sadržaja koji mogu ponuditi', rekao je Milanović.

Smatra da predsjednik ne treba veće ovlasti, ako ima jasnu sliku o tome što želi, kako misli da Hrvatska treba izgledati. 'Veće ovlasti se uvijek na kraju svode na utjecaj i novac, to ima Vlada i tako treba i ostati, kao što je u svim europskim demokracijama. Tako da predsjednik ako nema karaktera i ako nema znanja, neće mu pomoći nijedna ovlast', rekao je Milanović.

Podsjetimo, predsjednica je u intervjuu za Točku na tjedan komentirala izbor ustavnih sudaca, kazavši da bi se dalo razgovarati o tome da se predsjednik ili predsjednica uključi u taj proces, jer smatra da bi tada taj izbor bio objektivniji. Ipak, ne smatra, kako je kazala, da to treba uvesti prije predsjedničkih i parlamentarnih izbora.

Osvrnuo se i na svoju jučerašnju izjavu kako je 'Hajduk bio omiljeni Titov klub' rekavši da ne vidi zašto bi zbog takve izjave trebao imati problema u izbornoj kampanji te da nije razmišljao o glasovima ni u Splitu ni u Rijeci.

'Ja se ne natječem za predsjednika nogometnog saveza, niti ću se ikad natjecati. Ja se natječem za predsjednika Republike Hrvatske. Svatko navija za klub koji voli. Uvijek sam bio protiv politizacije i prikrivene militarizacije sportskih društava. Za Hajduk sam navijao, ali politika mi se nikad nije sviđala blizu ni jednog kluba, pa ni danas. Svi hrvatski klubovi su hrvatski klubovi, to su naši klubovi', rekao je Milanović a izjavu je podijelio i na svome Facebooku.