POLAGANJE VIJENACA NA MIROGOJU

Milanović na Tuđmanovom grobu, na Račanov nije stigao

25.06.2013 u 13:02

  • +18

Dan državnosti obilježen misom i polaganjem vijenaca

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović nije položio vijenac na grob svog prethodnika Ivice Račana u sklopu protokola na zagrebačkom Mirogoju povodom Dana državnosti.

Vijence je, zajedno s predsjednikom RH Ivom Josipovićem i predsjednikom Sabora Josipom Lekom prethodno položio kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zida boli, Grobnice narodnih heroja, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, piše Večernji list

Da se događa nešto neuobičajeno bilo je jasno nakon polaganja vijenca kod Grobnice narodnih heroja. Naime, prema protokolu je državni vrh trebao krenuti na Račanov grob, koji je udaljen nekoliko desetaka metara, no umjesto toga otišli su drugu stranu i vijenac položili kod Središnjeg križa, a zatim i na Tuđmanov grob. Neslužbeno se moglo čuti da će na Račanov grob doći nakon što polože vijenac kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju, no na grob dugogodišnjeg predsjednika svoje stranke Josipović i Leko došli su bez Milanovića.

Kako su objasnili u Vladi, premijer se imao namjeru vratiti na grob svog prethodnika no imao je već otprije dogovorenih obaveza u Vladi, tako da je morao otići odmah nakon polaganja vijenaca na Krematoriju.