MIRELA HOLY

'Milanović me ima pravo izbaciti iz stranke na što se neću žaliti'

20.03.2013 u 20:02

Bionic
Reading

Samosvojna SDP-ovka Mirela Holy gostovala je u Temi dana HRT-a gdje ponovno kazala da će izići iz stranke jer je prekršeno jedno od glavnih predizbornih obećanja vezanih uz politiku očuvanja okoliša

Holy je sporno što se u novom zakonu koji je izradio ministar Mihael Zmajlović nije uvršteno osnivanje Nacionalne parkovne agencije koja je bila sastavni dio Plana 21 s kojim je Kukriku koalicija dobila izbore.

Ova SDP-ovka se ipak ne slaže s predsjednikom IDS-a Ivanom Jakovčićem da je Plan 21 mrtav i ga je potrebno mijenjati. Holy Plan 21 vidi kao ugovor koji je sklopljen s građanima, na osnovi kojega su dobili izbore i smatra da ga je vladajuća koalicija dužna ispoštovati. 'Promjena plana značila bi da je Vlada izigrala povjerenje građana', poručila je Holy.

Holy kaže da se čula s ministrom Mihaelom Zmajlovićem koji je, kaže, ljut na nju. Pokušao ju je uvjeriti da nije odustao od nacionalne parkovne agencije, ali se, objašnjava ona, demantira se već u prvim dijelovima prijedloga novoga zakona. Rekla je i da se čula s Milanovićem koji nije zadovoljan s njenim istupima. 'To je razumljivo jer se od mene očekuje određena lojalnost pošto sam izabrana na listi SDP-a ima me pravo izbaciti iz stranke na što se neću žaliti', kazala je ona. Holy kaže da još uvijek ima vremena, u drugom čitanju, da se isprave pogreške, a ako se to ne dogodi više nema što tražiti u stranci.

Holy je dodala da je pitanje političke vjerodostojnosti važno i da se političke elite moraju držati obećanja koja su dali.