posjet iloku

[FOTO/VIDEO] Milanović nazvao Plenkovića herojskim zecom i poručio: 'Aludirao je da sam ovisnik o kokainu, to može samo low life'

21.10.2020 u 13:33

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Iloka u prigodi obilježavanja Dana Iloka

U prigodnom obraćanju povodom Dana grada, predsjednik je izrazio nadu da će zaštitne maske biti samo privremene, prenosi Dnevnik.hr.

'Volim koristiti maske bez natpisa jer to znači da će biti samo privremene, a ne kao jedan dužnosnik koji je imao masku s natpisom Republika Srpska i Srbija. Kad vidim maske s natpisima, tjeraju mi strah u kosti da je to trajno stanje i odjevni predmet', rekao je predsjednik, komentirajući i odnose sa Srbijom.

'Ovdje smo na granici sa Srbijom, no koliko god da želimo suradnju i zajednički život, potrebna je i obostrana suradnja. Imali smo ogromnu štetu u ratu. Ovdje je to nepotrebno govoriti', rekao je Milanović nakon protokolarnog dijela dajući izjavu za novinare.

Milanović je u izjavi novinarima ponovio pitanje Plenkoviću da mu objasni kako je on to 2016. posijao sjeme mržnje. 'Želim znati da se mogu ispričati', kazao je.

Upitan o Plenkovićevom komentaru da je on piroman koji glumi vatrogasca, Milanović kaže: 'On je puno vremena proveo na kroasanima u Parizu i Bruxellesu pa teže smišlja dosjetke. Piroman... vatrogasac... to znači da me drži odgovornim za napad, to jedino tako mogu rastumačiti. Ili ovo 2016. To su teške optužbe.'

Kazao je da se ne prepucava s Plenkovićem. 'Nudim ograničena rješenja, a premijer se ponaša suprotno, ne kao piroman, nego kao herojski zec', kazao je Plenković.

Koordinacija za domovinsku sigurnost, dodao je, koju je Plenković odlučio sazvati, tijelo je koje je smišljeno da 'Kolinda Grabar Kitarović ne bi mogla sjediti u njemu'.

  • +17
Ilok: Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana grada Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

'Mogao bih ja početi sazivati generale i donositi neke blesave zaključke te doprinositi kaosu umjesto da se nađemo kao odgovorni ljudi', kazao je.

Premijera je kritizirao i zbog izraza 'sanitarni koridor'. 'Saborski zastupnici nisu goveda. Miroslav Škoro može biti svakakav, ali nije terorist. Ne možemo tako razgovarati', rekao je.

  • +17
Ilok: Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana grada Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Osvrnuo se i na to što ga je premijer prije nekoliko dana nazvao 54-godišnjim šmrkavcem. 'Predsjednik Vlade, 50-godišnji muškarac je aludirao na to da sam ja ovisnik o kokainu. Nekoliko žena upozorilo me, one su senzibiliziranije na to. To je bilo standardno neduhovito, inspiracija iz klaoke interneta. Ja imam problema s respiratornim sustavom i alergijama cijeli život. Nemam anemiju. Ali to dovesti u vezu... to može samo low life', kazao je Milanović.

Upitan o sazivanju sjednice VNS-a, dodao je: 'Premijer je rekao da se zemlja radikalizira i zato sam predložio sjednicu VSN-a. Ok, on to ne želi, on je odbio Hrvatsku, ne mene.'

'Odakle novinarima to da se premijer sastao s predstavnicima DORH-a? Od mene', rekao je Milanović, dodavši da mu je tu informaciju dao šef SOA-e.

'Ne možeš mi raditi iza leđa! Nema prepucavanja. Ja ponudim suradnju, premijer se pravi lud i sutra me optuži... Kako biste vi reagirali? Ja nudim suradnju, ti se praviš grbav, zbrišeš u Bruxelles i od tamo rigaš vatru. Pa ja mogu pitati samo na što si mislio da sijem mržnju 2016.? Rekao je da sam šmrkavac. Ja za kokain nemam ni novca', poručio je Milanović.

Upitan za korištenje helikoptera, rekao je da nije u sukobu interesa. 'Plenković je letio samo četiri puta, kako kaže. Tko mu brani da se vozi helikopterom, već se vozika. I koji put me to pitate, za miloga Boga. Taj helikopter je u nekom programu. Mene voze. Ja ne mogu biti u sukobu interesa. Nije ni Plenković bio u sukobu interesa kad je išao u Helsinki. On je tamo vodio HDZ-ovce na maturalac', rekao je Milanović.

Ministra gospodarstva Tomislava Ćorića nazvao je 'mađarskim potrčkom'. 'Ćorić je 2012. bio docent na Ekonomskom fakultetu i njegov CV se tada preko Davora Bernardića našao na mojem stolu. Htio je promociju, ali ja takve dotepence nisam primao. Pa se onda uvalio u HDZ. Zato sam ja za Plenkovića Milanović, a za Ćorića gospodin predsjednik hrvatske Republike', rekao je.