Predsjednik Hrvatskoga sabora

'Milanović je otvorio ideološku frontu, započela je u Jasenovcu, a nastavljena je jučer u Okučanima'

02.05.2020 u 13:47

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković prespavao je, kaže, jučerašnji dan kada je predsjednik Republike Hrvatske napustio svečanost 25. obljetnice akcije Bljesak zbog toga što su pojedinci nosili majice s natpisom 'za dom spremni' i zaključio da je Zoran Milanović preuzeo vodstvo, kako kaže, političkog lijevog spektra

"Predsjednik Republike, zbog toga što je očito aktualni predsjednik SDP-a nedovoljno sposoban da vodi neku artikuliranu politiku, preuzeo vodstvo lijevog političkog spektra, primarno SDP-a i služi se onim što i inače čine - ideološkim podjelama. Oni bez toga jednostavno ne postoje. To je strategija - započelo je u Jasenovcu, otvorena je ideološka fronta i nastavljeno je jučer u Okučanima. Uopće u tome ne želim sudjelovati", kazao je Jandroković novinarima, prenosi N1.

"Neka predsjednik sve što se dogodilo nosi na svojoj savjesti", dodao je.

Smatra kako se time žele isprovocirati podjele u društvu, a oni koji su ostali na svečanosti, pokazali su svoj karakter. "S jedne strane imate ljude koji rade 24 sata, bore se protiv epidemije i imate čovjeka kojeg zadnjih mjeseci nismo viđali. Pojavio se i napravio kaos", rekao je, dodavši da se vidi kako se radilo o smišljenoj provokaciji predsjednika Republike.

  • +12
Predsjednik Milanović napustio je Okučane zbog pojave natpisa Za dom spremni Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Jandroković ističe da se želi kompromitirati Stožer, što je po njemu jedan od smjerova u kojem ide lijeva politika, kako bi poništili uspješnu borbu protiv koronavirusa. "U devedesetima je prioritet bila borba za neovisnost, a danas borba protiv koronavirusa", zaključuje.