AFERE U HRVATSKOJ

Milanović: Ako DORH daje nalog za uhićenje ministra, Plenković je sljedeći!

02.03.2022 u 14:19

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je u Pakracu i istragu protiv bivšeg ministra graditeljstva Darka Horvata te postupak protiv ministra socijalne skrbi Josipa Aladrovića

'Hrvatski problemi su puno veći od onih u Ukrajini. Ne znam imamo li ministra nadležnog za obnovu. Sad najavljuju postupak protiv još jednog ministra. Čudi me da ga nisu uhitili. Imam neke stvari koji bih podijelio s javnosti, ali to ovih dana neću. O tome kako se privodilo ministra, koja je to vrsta imuniteta koju imaju hrvatski ministri. Govorim o ljudima u HDZ-ovoj vladi, ali privesti ministra koji sjedi u Vladi prvi put u 20 godina, bez da je Vlada rekla da je to moguće, e to je problem', kaže Milanović, prenosi N1. Predsjednik je nastavio:

'Ima li logike u tome da se ministra može pokupiti iz kreveta, a saborskog zastupnika ne može? Govorim sad pro Plenković, pro HDZ. Po meni to onda treba jasno propisati - da DORH može što hoće, DORH može srušiti Vladu. E - imam problem s tim. Čak i ako se radi o ovakvoj Vladi. Ministar mora imati stupanj zaštite, pa neka Vlada stane uz njega, pa neka padne. U Americi je ovo nemoguće. Član Vlade je član Vlade, DORH je DORH. Želiš ga optužiti kao Aladrovića, to je ok. Ali kad DORH daje nalog policiji da se uhapsi ministra, reći ću ovim riječima - Plenković je sljedeći. I to sam mu rekao prije tjedan dana. To znači da DORH može uhititi premijera, razmislite malo o tome', rekao je Milanović i dodao:

'Plenković je sigurno znao za privođenje taman 10 sati ranije. Je li znao za vođenje postupka, to ovisi o tome je li postupak cijelo vrijeme vodila policija. Ako je, policija je to rekla ministru, a ona 120 posto premijeru. Ako policija nije bila uključena, onda je to Plenković saznao u zadnji tren', kaže.