sastanak u ogulinu

Milanka Opačić objasnila zašto je 'otkantala' stranačkog šefa Bernardića

12.01.2018 u 14:51

Bionic
Reading

Suočen s brojnim kritikama kolega, unutarstranačkim podjelama i padom rejtinga stranke, predsjednik SDP-a Davor Bernardić organizirao je partijski 'team building' koji će se u subotu i nedjelju održati u Ogulinu. No neće se svi odazvati pozivu šefa stranke. Saborska zastupnica SDP-a Milanka Opačić u razgovoru za tportal objasnila je razloge zbog kojih neće doći u Ogulin

Stranačke čistke, odnosno izbacivanja iz stranke članova koji nisu na liniji predsjednika SDP-a Davora Bernardića, glavni su razlog zbog kojeg saborska zastupnica Milanka Opačić neće doći na stranački team building u Ogulin.

'Ne idem u Ogulin zato što ne znam što razgovarati s rukovodstvom koje me je prije nekoliko mjeseci htjelo izbaciti iz stranke i koje mi je zabranilo javno govoriti. Isto tako ne znam o čemu razgovarati s rukovodstvom koje na dnevnoj bazi izbacuje ljude iz stranke.

Izbacuju sve one za koje smatraju da na unutarstranačkim izborima ne glasaju po volji vrha stranke. Samo u Slavonskom Brodu u jednom danu iz stranke je izbačeno pedeset ljudi', rekla je za tportal Milanka Opačić.

  • +69
Milanka Opačić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Kao posljednji razlog svog nedolaska na stranački team building Opačić je navela način komunikacije između vrha stranke i saborskih zastupnika SDP-a. 

'S nama se komunicira samo preko medija i mi iz medijskih tekstova saznajemo o čemu bi se moglo raspravljati na tom team buildingu. Zvala sam kolege zastupnike, a rekli su mi da ni oni nisu dobili apsolutno nikakvu najavu tema o kojima bi se trebalo raspravljati u Ogulinu.

Nama se spočitava da komuniciramo samo preko medija, što nije istina jer mi svoje stavove iznosimo i na sastancima SDP-ova kluba zastupnika u Saboru. Sada oni čine upravo to. Jedine informacije o Ogulinu su one koje čitamo u medijima. Službeno znamo samo kada počinje i kada završava sastanak', zaključila je saborska zastupnica SDP-a Milanka Opačić.