GK 'OPRAO' VLADU I MEDIJE

Miklenić upozorava na otimatelje hrvatske budućnosti

03.04.2013 u 12:23

Bionic
Reading

U povodu najnovijeg zaduživanja hrvatskog ministra financija na američkom tržištu novca, katolički tjednik ‘Glas Koncila’ u komentaru novog broja ocjenjuje da se teško oteti dojmu da je sadašnjoj garnituri na vlasti važno samo krpanje proračuna i osiguranje troškova kojih se nimalo ne žele odreći, a što će biti poslije, kakve će to posljedice imati, kao da ih uopće nije briga.

U uredničkom komentaru glavni i odgovorni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić tvrdi da bi se takvi potezi mogli i morali nazvati pravima imenom - otimanje budućnosti, koje se, kako dodaje, u suvremenom hrvatskom društvu događa katkad na grub način, kao što je najnovije pregolemo zaduživanje, a još češće na suptilan način na gotovo svim područjima društvenoga života.

‘Kao da je Hrvatska već sada učinjena invalidom koji se nikada neće moći oporaviti, već će biti vječni dužnik: da bi otplaćivala stare dugove morat će ulaziti u nove i tako zaduživanju i dugovanju neće biti kraja’, napominje.

Po komentatorovim riječima dok se javnost, osobito medijska, bavi kojekakvim balonima, nepriličnim istupima arogantnih i nedoraslih političara, sudskim ‘sapunicama’ i novim aferama, na mnogim područjima društvenoga života u Hrvatskoj događa se, može se reći, sustavno otimanje budućnosti.

‘Činjenica što u Hrvatskoj porezi nikada nisu bili veći, što energenti i drugi proizvodi u kojima 'masno' participira državni proračun nikada nisu bili skuplji (a još se najavljuje novi namet na nekretnine), stvara dojam da je ekipi na vlasti najvažniji cilj osiromašiti hrvatske građane i da je, jedino u tome, vladajuća garnitura uspješna’, tvrdi u komentaru te dodaje da je bez svake sumnje i osiromašivanje većine hrvatskih građana važan doprinos otimanju budućnosti.

Miklenić upozorava da čak ni formalni i stvarni ulazak Hrvatske u Europsku uniju neće moći ništa bitno promijeniti ako budu zemljom upravljali ljudi koji su za svoje osobne, stranačke, ideološke, političke i ine parcijalne interese spremni potrošiti i ona dobra koja će se tek u budućnosti morati stvoriti.

Smatra da je upravo u vodstvima političkih stranka korijen gotovo svih aktualnih zala u političkom i gospodarskom životu u Hrvatskoj, jer ta se uska stranačka vodstva, po znanom partijskom modelu, kako se dodaje, baš ničim ne bave tako sustavno i predano kao kadroviranjem.

‘Pokoreni ili ucijenjeni mediji ne razotkrivaju ni približno razmjere toga ideološkog, političkog i interesnog kadroviranja, te nije iznenađenje što na visoke državne položaje ili na važna upravna mjesta javnih poduzeća dolaze 'provjereni partijski kadrovi' ili njihovi nasljednici u prvome koljenu’, piše u komentaru.

U zaključku navodi da su svi građani, a osobito vjernici, pozvani prepoznati razmjere otimanja budućnosti Hrvatskoj i svim demokratskim sredstvima zaustaviti i spriječiti znane i neznane otimatelje.