kužiš nove vrećice?

Miješani komunalni otpad u 10 gradskih četvrti u Zagrebu odsad će se odvoziti jednom tjedno, evo o kojim kvartovima se radi

17.10.2022 u 18:22

Bionic
Reading

Odvoz miješanoga komunalnog otpada jedanput na tjedan počeo je danas za 16.500 kućanstava koja žive u obiteljskim kućama u deset zagrebačkih gradskih četvrti, izvijestila je u ponedjeljak gradska uprava

Riječ je isključivo o obiteljskim kućama u gradskim četvrtima Brezovica, Črnomerec, Donja Dubrava, Gornja Dubrava, Gornji grad Medveščak, Novi Zagreb - zapad, Novi Zagreb - istok, Podsljeme, Podsused Vrapče i Sesvete, navodi se u priopćenju i dodaje da će građani obavijest o adresama i danima odvoza dobiti putem letka od djelatnika Čistoće.

Učestalost odvoza za preostalih 363.500 kućanstava u gradu Zagrebu zasad ostaje ista.

Plan je do početka sljedećega mjeseca za sve obiteljske kuće u Zagrebu uvesti odvoz miješanoga komunalnog otpada jedanput na tjedan. Riječ je ukupno o 90.000 kućanstava.

  • +27
Prva večer odvoza otpada u novim vrećicama Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

To je, kako je objašnjeno, rezultat povećanog odvajanja otpada zbog uvođenja novog modela prikupljanja miješanoga komunalnog otpada.

Name, navodi se u priopćenju, većim odvajanjem smanjuje se količina miješanoga komunalnog otpada, zbog čega se može smanjiti učestalost njegova odvoza, ponajprije za građane koji žive u obiteljskim kućama i imaju spremnike za otpad na vlastitim površinama.

"Resursi koji će se osloboditi ovim načinom odvoza miješanoga komunalnog otpada koristit će se za plastiku i papir, čiji odvoz će se postupno povećati po gradskim četvrtima s jednom u dva tjedna na jednom tjedno", stoji u priopćenju iz gradonačelnikova ureda.

Izvor: Cropix / Autor: Cropix