pobjegli u šumu

Migranti ukrali vozilo, bježali od policije, kasnije uhićeni

19.10.2020 u 10:45

Bionic
Reading

Policija u Širokom Brijegu uhitila je u nedjelju navečer šestoricu ilegalnih migranata koji su prethodno ukrali vozilo u Mostaru u pokušaju da se domognu granice s Hrvatskom i nastave dalje prema drugim zemljama Europske unije

Kako je u ponedjeljak priopćio MUP Županije zapadnohercegovačke, prigodom redovite kontrole na širokobriješkoj obilaznici policija je zaustavila vozilo bez registracijskih oznaka u kojem se nalazilo šest osoba. Nedugo nakon zaustavljanja oni su pobjegli u obližnju šumu.

Nakon kraće potrage, pripadnici policije su ih pronašli te priveli u zgradu Policijske uprave Široki Brijeg. Tu je utvrđeno kako se radi o ilegalnim migrantima iz Maroka.

Nakon pojačanih mjera na granici s Hrvatskom u sjeverozapadnome dijelu BiH, migranti sve češće pokušavaju prijeći granicu u južnom dijelu zemlje.

Prema policijskome priopćenju ilegalni migranti su jučer ranije tijekom dana ukrali vozilo na području Mostara. Tijekom večeri oni su predani u nadležnost Policijske uprave Mostar koja je nastavila voditi istragu o krađi vozila.