VRDOLJAKOV SAVJETNIK

Meštrović potvrđen za ravnatelja Imunološkoga zavoda

11.02.2014 u 21:19

Bionic
Reading

Peteročlani Nadzorni odbor Imunološkog zavoda danas je, sukladno preporuci Vlade, potvrdio za novog ravnatelja Imunološkog zavoda Marija Meštrovića, dosadašnjeg savjetnika ministra gospodarstva

Novi je ravnatelj na sjednici potvrđen jednoglasno, a ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak nakon sastanka s radnicima najavio je kako će se za 20-tak dana donijeti odluka hoće li se bez predstečajne nagodbe uputiti javni poziv i organizirati ulazak strateških partnera u Imunološki zavod.

Nakon potvrde novog ravnatelja, ministar Vrdoljak se sastao s predsjednikom Nadzornog odbora Mladenom Beliczom, novim ravnateljem Mariom Maštrovićem te predstavnicima sindikata i radnika, koji su prihvatili novo vodstvo i očekuju skoro raspisivanje natječaja za strateškog partnera.

Cilj je da proizvodnja Imunološkog zavoda opstane u cijelosti i da Zavod bude jedinstvena cjelina, izjavio je ministar Vrdoljak, zadovoljan suradnjom s radnicima Zavoda.

Iako bi ravnatelj Meštrović, sukladno dosadašnoj tradiciji, trebao biti jedini član Uprave Imunološkog zavoda, ministar Vrdoljak je najavio da će Uprava ubuduće imati još dva člana, koja su izabrali radnici i koji bi bi se novom ravnatelju trebali pridružiti za desetak dana.

Sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu, Lidija Jagarinec, izvijestila je da su predloženi članovi Uprave Tatjana Moštak, dipl. oec, iz računovodstva Imunološkog zavoda i Ljerka Kotarski, dipl. ing. Iz Odjela za virusna cjepiva.

Upitana za potencijalne investitore, rekla je da su u sindikatu upoznati samo s pismima namjere. Jedno od njih je poslao i Grad Zagreb čiji su predstavnici jučer bili na razgovorima u Ministarstvu gospodarstva.

"Danas nam je rečeno kako ima dovoljno zainteresiranih, sve ostalo će se znati kada bude otvoren natječaj, a ponude će doći na adresu novog ravnatelja i sa svim zainteresiranima će se transparentno razgovarati", rekla je sindikalna povjerenica.

Najboljim scenarijem smatra da se odmah, nakon što se utvrdi stanje, ide u raspisivanje natječaja za strateškog partnera i izbjegne predstečajna nagodba.

Nadzorni odbor novog je ravnatelja potvrdio jednoglasno te je Imunološki zavod dobio novo vodstvo nakon što je 14. siječnja Visoki trgovački sud proglasio nezakonitim stečajni postupak Imunološkog zavoda. Time su stečeni preduvjeti za restrukturiranje i preuzimanje Zavoda.