ravnatelj kbc-a

Meštrović najizgledniji HDZ-ov kandidat za splitskoga gradonačelnika

01.04.2022 u 18:00

Bionic
Reading

Ravnatelj splitskoga KBC-a Julije Meštrović, kojemu u studenome istječe mandat, ima najviše izgleda da kao nestranačka osoba bude HDZ-ov kandidat za splitskoga gradonačelnika, doznaje se u petak neslužbeno iz HDZ-ovih krugova

​Još se ne zna tko će biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, najviše izgleda ima dr. Meštrović, no ni kandidat na prošlim izborima i predsjednik Gradske organizacije te stranke Vice Mihanović nije isključen iz tog unutarstranačkog izbora.

Mihanović i još nekoliko njegovih stranačkih kolega iz gradskoga i županijskog HDZ-a jučer su se u Zagrebu sastali s predsjednikom Vlade i te stranke Andrejom Plenkovićem, s kojim su razgovarali o kandidaturi za splitskoga gradonačelnika.

Kako Hina doznaje od članova stranke, sastanak je prošao konstruktivno, Plenković je saslušao sve o stanju na terenu, a za gradonačelničkog kandidata su se spominjali i ljudi koji nisu članovi HDZ- a, ali su iz tzv. desnog centra.

Odlučeno je da se među građanima napravi anketa u kojoj će im se ponuditi nekoliko imena i nakon koje bi, prema njihovu izboru, HDZ predložio kandidata za gradonačelnika drugog grada u državi, a konačna odluka je na stranačkim tijelima.

Kako se moglo čuti među članovima stranke, o toj se kandidaturi već razgovaralo sa zamjenikom župana Stipom Čogeljom, koji zbog dužnosti koju je preuzeo prije godinu ne želi biti kandidat.

Na listi za razgovor su i direktor gradske tvrtke Vodovoda i kanalizacije Tomo Šuta, hrvatski alpinist, putopisac Stipe Božić, rektor splitskoga Sveučilišta Dragan Ljutić, bivši dekan Medicinskog fakulteta Zoran Đogaš te znanstvenik Nikša Jajac sa splitskoga Građevinskog fakulteta.

Čini se da najviše šansi ima ravnatelj splitskoga KBC-a Julije Meštrović, kojemu u studenome istječe mandat na toj dužnosti, a kako se neslužbeno doznaje, na nju se ponovno ne namjerava kandidirati.

​Da se ravnatelj Meštrović spominje kao jedan od kandidata za gradonačelnika, o čemu se raspravlja u stranačkim tijelima,​ doznaje se od splitskih HDZ-ovih dužnosnika.

Meštrović već nekoliko godina vodi najveće gradilište, ono KBC-ovo, i najveći sustav u Splitu s puno zaposlenih, a kako vjeruju lokalni HDZ-ovci, ima kompetencije voditi grad i omiljen je među građanima.

Nakon detaljnog razmatranja kandidata koje bi HDZ mogao predložiti za gradonačelnika, konačnu odluku donijet će splitski HDZ, doznaje se iz stranačkih izvora.​ ​ Kako navode ti izvori, Meštrović bi kao nestranačka osoba mogao biti kandidat za splitskoga gradonačelnika na izvanrednim izborima i u tom bi se slučaju izbjegla unutarstranačka rivalstva pri kandidaturi​.

Ravnatelj Meštrović o tome u javnosti ne želi govoriti.