SPORTOM ZA DJECU

Messi je novi ambasador dobre volje

15.03.2010 u 10:46

Bionic
Reading

Lionel Leo Messi, napadač Barcelone, FIFIN najbolji svjetski igrač i UEFIN najbolji europski igrač u prošloj godini, proglašen je novim UNICEF-ovim ambasadorom dobre volje u sjedištu kluba Camp Nou

'Znam da postoji mogo djece koja se bore s bolestima, koja se ne školuju i nemaju odgovarajuću prehranu. U suradnji s UNICEF-om, spreman sam napraviti sve što mogu da pomognem', izjavio je novi igrač u timu UNICEF-ovih ambasadora dobre volje.

Time se Messi pridružuje timu UNICEF-ovih ambasadora dobre volje na kojoj se nalaze osobe kao što su Orlando Bloom, Shakira, David Beckham u svijetu ili Gibonni i Bojana Gregorić Vejzović kod nas. Već desetljećima, ambasadori dobre volje pomažu poboljšati živote djece i žena diljem svijeta šireći svijest o njihovim problemima u javnosti.

Nogometni klub Barcelona od ranije uspješno surađuje s UNICEF-om. Od 2006, igrači imaju UNICEF-ov logo otisnut na dresovima, a fondacija kluba financijskim sredstvima potpomaže različite UNICEF-ove programe, kao što su programi borbe protiv HIV/AIDS-a ili potpora djeci i obiteljima na Haitiju.