O PODRŠCI U DRUGOM KRUGU

Mesić zaželio Bandiću puno sreće

04.11.2009 u 23:23

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Stjepan Mesić, odgovarajući večeras na pitanja novinara o potpori predsjedničkim kandidatima, izjavio je kako će svoga kandidata podržati u drugom krugu te će onda to javno reći

ZAGREB - Na pitanja o kandidaturi Milana Bandića, Mesić je rekao kako mu želi puno sreće, a na pitanje hoće li ga podržati, Mesić je ponovio kako će "svoga kandidata podržati u drugom krugu i onda će to javno reći".

Predsjednik Republike odgovarao je na pitanja novinara nakon večerašnje svečanosti obiljažavanja 60. obljetnice kompanije Ericsson Nikola Tesla.

O ostavci državnog tajnika u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i člana Nadzornog odbora HAC-a Zdravka Livakovića, ni predsjednik Mesić ni ministar financija Ivan Šuker večeras nisu imali saznanja.

Šuker je rekao da će o tome, ako je to točna informacija, biti riječi na sutrašnjoj sjednici Vlade.

Na pitanje novinara kako komentira presudu Europskog suda za ljudska prava, koji je presudio u korist uklanjanja vjerskih simbola iz (talijanskih) škola, predsjednik Mesić rekao je kako je bitno samo provoditi Ustav u kojem sve piše.

Podsjetio je kako je "tražio da se u Hrvatskoj provodi Ustav koji kaže da u javnim ustanovama mogu biti izvješene zastava, grb, tj. simboli hrvatske države".

"Ako netko želi privatno držati simbole koje god hoće vjere - u redu je, ali u vojsci gdje imamo svih vjera, agnostika i ateista, ustav je poznat i treba ga poštivati", dodao je Mesić.