KAD JE BAL...

Mesić odlikovao prijatelja Antunovića i Kraljeve ulice

28.01.2010 u 15:15

Bionic
Reading

Još uvijek aktualni predsjednik Stjepan Mesić koristi posljednje dane svog mandata kako bi podijelio odlikovanja zaslužnima i 'zaslužnima'. Tako su se među odlikovanima našli Tomislav Antunović, dugogodišnji Mesićev prijatelj, te članovi zabavnjačkog benda Kraljevi ulice

Znanstvenik Ivan Đikić, gospodarstvenik Tomislav Antunović te glazbenik Miran Hadži Veljković izrazili su danas u Uredu Predsjednika RH zadovoljstvo što im je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uručio odlikovanja za osobit doprinos u njihovim područjima.

Hadži iz Kraljeva ulice

Đikić, koji je odlikovan Redom kneza Branimira s ogrlicom za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda RH na području znanosti, rekao je novinarima da je ponosan na dobiveno odlikovanje te što se znanost prepoznaje kao tako vrijedna disciplina. Istaknuo je da mu je to posebno priznanje jer je veći dio svog rada ostvario u inozemstvu.

'Trudim se u Hrvatskoj maksimalno pomoći i napraviti koliko mogu, a lijepo je vidjeti da se u Hrvatskoj cijeni moj volonterski rad', kazao je Đikić. Napomenuo je da i dalje radi na istraživanju tumora te nastoji razumjeti molekularnu bazu razvoja tumora.

Zapjevavši 'Od sveg ti srca fala' glazbenik Miran Hadži Veljković izrazio je zadovoljstvo odlikovanjem Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića koje je dobio za osobite zasluge u kulturi: To nije samo nagrada za mene, već muzičkoj grupi Kraljevi ulice kao uličnim sviračima.

Nakon 42 godine poslovanja, zadovoljstvo nagradom izrazio je i gospodarstvenik Tomislav Antunović koji je odlikovan Redom Danice Hrvatske s likom Blaža Lorkovića za osobite zasluge u gospodarstvu. Podsjetio je da se s Mesićem poznaje 43 godine, još iz vremena kada je Mesić bio gradonačelnik Orahovice, a on ulagao u tvrtke u njegovu gradu. Antunović je rekao da je do sada za svoj rad dobio nagrade za životna djela te deset menadžerskih nagrada u cijeloj Europi.

Mesić je danas podijelio čak 34 odlikovanja.