VIJENCI ZA DAN POBJEDE

Mesić, Kosor i Bandić pohodili Mirogoj

04.08.2009 u 11:32

Bionic
Reading

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja vijence su na zagrebačkom groblju Mirogoju danas položila najviša državna izaslanstva, te izaslanstvo Grada Zagreba

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić vijence je položio na spomenik Glas hrvatske žrtve - Zid boli, na grobnicu Narodnih heroja i na Središnji križ u Aleji hrvatskih branitelja, a njegovo izaslanstvo vijenac je položilo na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor s izaslanstvom položila je vijence i zapalila svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja, te na grobu dr. Franje Tuđmana.

Izaslanstvo Vlade u kojem su bili ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Dražen Bošnjaković i državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Stjepan Adanić položilo je vijenac na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Izaslanstvo Hrvatskog sabora predvođeno Krunoslavom Markovinovićem Mirandom Mrsićenm i Stjepanom Fiolićem, vijenac je položilo kod Zida boli, kod Središnjeg Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

Izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem vijence je položilo kod Zida boli, Središnjeg križa u Aleji branitelja, na grob Franje Tuđmana, te na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

Vukovar: Položeni vijenci i zapaljene svijeće

Brojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

U ime Oružanih snaga RH vijenac je položio i svijeću zapalio načelnik Stožera Gardijsko-oklopne mehanizirane brigade Vinkovci, brigadir Slavko Jurković, a u ime Policijske uprave vukovarsko-srijemske njezin načelnik Josip Grčanac

Počast poginulima u Domovinskom ratu su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odala i izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, koje je predvodio zamjenik župana Željko Cirba, Grada Vukovara s gradonačelnikom Željkom Sabom na čelu te županijske i gradske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata predvođenih dopredsjednicima Ivom Kovačićem i Franjom Lehrmajerom

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća molitvu na groblju je vodio gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru fra Gordan Propadalo, koji je u Pastoralnom centru sv. Bono služio i misu za Domovinu.