predsjedništvo HDZ-a

Medved najavio sankcije za posrnulu HDZ-ovu načelnicu Lovreća

06.02.2020 u 18:42

Bionic
Reading

U 18 sati je počela sjednica Predsjedništa i nacionalnog vijeća HDZ-a. Ministar branitelja Tomo Medved uvjeren je da će stranka izreći sankcije svojoj načelnici općine Lovreć, Aniti Nosić

Andrija Mikulić predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a, osvrnuo se na HDZ-ove amandmane na GUP:

'Što se tiče djela amandmana HDZ-a oni su zasnovani na svim propisima, ići će se na raspravu o nastavku sjednice i slijedi stanka do ponedjeljka da se prouče svi amandmani koje je Bandić podnio.', dodao je, javlja N1.

'Ne može se napamet glasati o amandmanima i tada će se donijeti odluka koji će se prihvatiti, a koji ne. Suradnja s Bandićem je duboka analiza, imamo potpisan sporazum sa 17 točaka o suradnji, sve je moguće promijeniti, poboljšati sporazum ili ga ne poboljšati', kazao je Mikulić.

Ministar branitelja Tomo Medved također je odgovarao na pitanja novinara koja su se ticala zagrebačkog GUP-a. On je rekao kako je odluka da HDZ ostane u savezništvu s Bandićem prvenstveno odluka zagrebačkog HDZ-a.

'Pa prije svega to je odluka gradske organizacije HDZ-a. Drugo, koliko mi je poznato, to nije samo zadnji dan, to nisu amandmani koji su smišljeni u zadnji tren. Jako dugo se o tome razgovara. Tako da ne vidim tu nikakav problem.'

Kazao je i kako nažalost nije stigao na jučerašnju sjednicu HDZ-a te kako mu je - što se GUP-a tiče - najvažnije da je zakonit.

'Jučer nažalost nisam stigao na sjednicu, ono što mi je prevenstveno najvažnije je zakonitost - je li cijeli proces zakonit i koliko mi je poznato jest. Stoga, sve aktivnosti koje su usmjerene prema modernizaciji izgradnje, a koje su zakonito uspostavljene i da je struka uz njih, podržavam, dakako', kazao je Medved.

  • +8
Predsjedništvo HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Osvrnuo se i na slučaj načelnice općine Lovreć Anite Nosić koja je kupila je stan u Zagrebu uz državnu subvenciju, ali u njemu nema prebivalište.

'Prije svega, vrlo jasan moj stav - loša poruka. I ni na koji način ne opravdavam takvo postupanje. Pa uvjeren sam da će bit sankcija', kazao je Medved.

'Dakle, HDZ i Vlada, primijetili ste, ima nultu stopu tolerancije prema svakom obliku takvog oblika neodgovornog pinašanja, a da ne spominjem teže riječi poput kriminala ili kriminalnih radnji. I stoga, kao i dosad i Vlada, i HDZ će na taj način postupati zasigurno', kazao je.

Osječko-baranjski župan i član Predsjedništva HDZ-a Ivan Anušić izjavio je u četvrtak kako očekuje korektnu unutarstanačku kampanju u kojoj ne bi trebalo biti prljavih udaraca dodavši da u stranci treba biti mjesta za svačije mišljenje.

'Svi smo mi iz iste stranke i kada završi taj izborni proces, trebamo krenuti svi zajedno prema parlamentarnim izborima', izjavio je Anušić uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Upitan hoće li nakon izbora u stranci biti mjesta za oba kandidata za predsjednika stranke, Andreja Plenkovića i Miru Kovača, Anušić je kazao da u HDZ-u treba biti mjesta za svačije mišljenje.

'Ja se nadam da u HDZ-u neće više biti prakse koju smo vidjeli prije desetak godina. Treba biti mjesta za sve, za svačija razmišljanja', rekao je.

Nije želio govoriti o tome je li suradnja sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem naštetila HDZ-u te je ustvrdio da se to treba pitati onoga tko je uspostavio koaliciju s Bandićem.

Smatra, međutim, da Bandić nije kriv za sve.

'Ne želim sada nakon godina i godina uskog i prisnog odnosa stranaka s Bandićem, pokazivati da je Bandić kriv za sve sada. Nije, krivi smo mi svi koji nismo imali konzistentnu politiku, u kojoj je dolazilo do koalicija koje nisu bile principijelne i koje su rezultirale problemom kojeg danas imamo', ustvrdio je Anušić.